To τωρινό LEAF.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

To τωρινό LEAF.

Γίνεται crossover το επόμενο Nissan LEAF

2.404 Επισκέψεις στο άρθρο (19/10/2021)

Η Nissan αναπτύσσει ήδη τον διάδοχο του LEAF και, όπως όλα δείχνουν, φαίνεται πως αυτός θα είναι ένα μοντέρνο crossover που θα κατασκευάζεται στο Sunderland του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το τρίτης γενιάς Nissan LEAF πρόκειται να έρθει στην αγορά σε λίγα χρόνια και φαίνεται πως θα μοιάζει πολύ διαφορετικό σε σχέση με τη τρέχουσα γενιά.

Το αυτοκίνητο που teasαρε η Nissan και φαίνεται πως θα γίνει το νέο LEAF.

Το αυτοκίνητο που teasαρε η Nissan και φαίνεται πως θα γίνει το νέο LEAF.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Το LEAF θα γίνει crossover το 2025

To αφεντικό της Nissan στην Ευρώπη, Guillaume Cartier επιβεβαίωσε σε βρετανικά μέσα ότι το νέο ηλεκτρικό crossover που ετοιμάζει η φίρμα θα αντικαταστήσει το LEAF το 2025, κάτι που σημαίνει πως το νέο μοντέλο βρίσκεται ήδη υπό ανάπτυξη.

Νέες υψηλότερες προσδοκίες για τον αντικαταστάτη του LEAF

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα, το crossover θα βασιστεί πάνω στην CMF-EV πλατφόρμα που χρησιμοποιεί η Συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi. H αλλαγή από αμάξωμα hatchback σε crossover είναι μέρος του σχεδίου της φίρμας να επενδύσει 1 δισεκατομμύριο λίρες στο εργοστάσιο της φίρμας στο Sunderland του Ηνωμένου Βασιλείου, το ίδιο εργοστάσιο που παράγει επίσης αυτή την στιγμή το νέο Juke, το LEAF και το νέο Qashqai. Η επένδυση αυτή θα επιτρέψει στη Nissan να κατασκευάζει 100.000 αυτοκίνητα του crossover αντικαταστάτη του LEAF.

Χωρίς πολλά κοινά στοιχεία με το τωρινό LEAF η επόμενη γενιά

Λεπτομέρειες σχετικά με το νέο μοντέλο δεν υπάρχουν. Η εταιρεία έδωσε στην δημοσιότητα teaser εικόνες του νέου crossover όταν ανακοινώθηκε πως θα γίνει η επένδυση στο εργοστάσιο του Sunderland τον Ιούλιο. Το αυτοκίνητο εκείνο δεν είχε πολλές ομοιότητες με το τωρινό LEAF, αφού η σχεδίασή του ήταν μοντέρνα και χαρακτηριζόταν από μεγάλες καμπυλωτές επιφάνειες.

Μόνο ηλεκτρικά και υβριδικά από το 2025

Στόχος της Nissan είναι να εξηλεκτρίσει ολόκληρη την γκάμα της το 2025 με αμιγώς ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα, ενώ από το 2030, η φίρμα επιθυμεί το 80% των συνολικών πωλήσεων να αφορούν ηλεκτρικά μοντέλα.
 
 Από hatchback... crossover!
- H Nissan αναπτύσσει νέο SUV που θα γίνει ο διάδοχος του LEAF
- Δεν θα έχουν πολλά κοινά στοιχεία μεταξύ τους
- Μόνο ηλεκτρικά και υβριδικά από το 2025 η Νissan
Μετά τα σεντάν θα αρχίσουν να μεταμορφώνονται και τα hatchback σε SUV; Κοιτάς και εσύ για SUVάκι ή «παραμένεις παραδοσιακός»;
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

FORD E-TRANSIT
OPEL