716 κλήσεις για ταχύτητα & 9 για φθαρμένα λάστιχα σε 1 μέρα

3.825 Επισκέψεις στο άρθρο (26/7/2021)

Οι δυνάμεις της Αστυνομίας «έγραψαν» 1.586 παραβάσεις σε ένα μόλις 24ωρο. Στα highlights, οι 716 κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα, αλλά και οι 9 κλήσεις για φθαρμένα ελαστικά!

Παρά τις συνεχείς συστάσεις για τήρηση των ορίων ταχύτητας, πολλοί οδηγοί δεν φαίνεται να συγκινούνται. Στις 23 Ιουλίου, η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των στοχευμένων τροχονομικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν στην Κεντρική Μακεδονία, στο πλαίσιο σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Φωτιά πήραν τα μπλοκάκια των ανδρών της Τροχαίας, με τα περισσότερα πρόστιμα, 716 στον αριθμό, να βεβαιώνονται για υπερβολική ταχύτητα.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Προς μεγάλη μας έκπληξη, στο ρόστερ των παραβάσεων μπήκαν και τα φθαρμένα ελαστικά, ένα ζήτημα για το οποίο το autotriti.gr έχει ασχοληθεί σε βάθος με στόχο την ασφάλεια και την καλύτερη ενημέρωση των οδηγών στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά, 9 κλήσεις κόπηκαν για φθαρμένα ελαστικά! Θυμίζουμε πως, σύμφωνα με τις μετρήσεις μας, στο στεγνό και με ταχύτητα 100 χλμ./ώρα ένα επιβατικό Ι.Χ. χρειάζεται έως και 10 μέτρα παραπάνω για «κοκάλωμα» με φθαρμένα ελαστικά, ενώ στο βρεγμένο αυτή η απόσταση μεγαλώνει ακόμα και κατά 100 μέτρα (!) ανάλογα με την ταχύτητα του αυτοκινήτου, αλλά και την φθορά του πέλματος.
 

Mega Test: Κίνδυνος-θάνατος τα φθαρμένα λάστιχα!

Συνέχεια του άρθρου >>>
ELASTIKA 2024
moto