• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Με την κρίση και την αύξηση της φορολογίας στα αυτοκίνητα, πολλοί ιδιοκτήτες αναγκάστηκαν να καταθέσουν πινακίδες στα αγαπημένα τους οχήματα.

Αν...παρατήσετε το αυτοκίνητό σας, ΔΕΝ γλιτώνετε λεφτά όπως ίσως νομίζετε!

Κατέθεσες πινακίδες και το παράτησες;

Διαβάστηκε από 44726 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 4/7/2019
 

Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που αποφασίσατε να καταθέσετε πινακίδες στο αυτοκίνητό σας, για να μην σας φάει μια περιουσία όταν το ξαναβγάλετε στο δρόμο.


Ένα φαινόμενο που έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια είναι η απόσυρση πινακίδων από τα οχήματα με αποτέλεσμα τη μακροπρόθεσμη ακινησία τους. Οι κίνδυνοι ανάλογα με τις συνθήκες ακινησίας είναι πολλοί, όμως επειδή το αυτοκίνητό μας αποτελεί περιουσιακό στοιχείο και φυσικά δεν θέλουμε να χάσει την αξία του, αλλά ούτε και να χρειαστούμε μια «περιουσία» για να το ξανακινήσουμε, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή. Συνεπώς πρέπει να φροντίζουμε να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο ευάλωτο, τόσο στη φθορά των καιρικών συνθηκών, όσο και στην ιδιότυπη φθορά του χρόνου.
 
Μη το δεί ήλιος και χιόνι
Ένας στεγαζόμενος χώρος στάθμευσης είναι το καλύτερο μέρος για να παρκάρουμε το αυτοκίνητό μας, ιδιαίτερα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Η λύση του κλειστού χώρου ενδείκνυται αφού το χειμώνα θα το προστατεύσει από ακραία καιρικά φαινόμενα (π.χ. χαλάζι) ενώ το καλοκαίρι θα είναι προστατευμένο από την ηλιακή ακτινοβολία, που βλάπτει ανεπανόρθωτα το χρώμα του αμαξώματος, αλλά και τα πλαστικά μέρη του εσωτερικού. Επίσης το διατηρεί μακριά από «αδιάκριτα» βλέμματα. Στην περίπτωση βέβαια που κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό η χρήση μίας προστατευτικής κουκούλας είναι η καλύτερη κίνηση που μπορούμε να κάνουμε. Έτσι, αποφεύγουμε διάφορες γρατσουνιές από τις μικροεπαφές άλλων αυτοκινήτων με το δικό μας αλλά και παρέχουμε προστασία στο χρώμα από τις καυτές ακτίνες του ηλίου, τη βροχή και τα περιττώματα πουλιών. 
 
Γλίτωστε 250 ευρώ για νέα λάστιχα
Πριν την ακινητοποίηση του οχήματος, καλό είναι να αυξήσουμε την πίεση των ελαστικών, λίγο πάνω από το νούμερο που ορίζει ο κατασκευαστής, για να μην παραμορφωθεί ο σκελετός τους, ενώ ακόμα καλύτερα θα ήταν να το βάλετε σε τάκους, για να μην πατάνε καθόλου στο έδαφος. Επίσης, αν η προστατευτική κουκούλα δεν καλύπτει εξ ολοκλήρου τα ελαστικά του αυτοκινήτου μας θα πρέπει να τοποθετήσουμε χαρτόνια έτσι, ώστε να τα προστατεύσουμε από τις ακτίνες του ηλίου.
 
Σώστε τη μπαταρία
Σε περίπτωση μη αποσύνδεσης της μπαταρίας καλό είναι να την ελέγχετε συχνά, εκκινώντας τον κινητήρα. Εφόσον δεν μπορείτε ο ίδιος, παραχωρείστε τα κλειδιά του αυτοκινήτου σας σε κάποιο άτομο που εμπιστεύεστε. Αν δεν έχετε μία τέτοια επιλογή, τότε αποσυνδέστε τους πόλους της ώστε να μην φθείρεται, με σκοπό να είναι διαθέσιμη όταν κληθεί να εκκινήσει ξανά τον κινητήρα του οχήματός σας. Η αποσύνδεση των πόλων της μπαταρίας είναι απαραίτητη προκειμένου να υπάρχει διαθέσιμο ηλεκτρικό φορτίο όταν θα κληθεί να εκκινήσει τον κινητήρα.

5 tips για την προστασία ενός ακινητοποιημένου οχήματος
1 Αφήστε δύο παράθυρα ελάχιστα ανοιχτά ώστε να εξατμίζεται η υγρασία αλλά και για να αποφύγετε τη μυρωδιά «κλεισούρας» όταν χρησιμοποιήσετε ξανά το όχημα.
2 Μην αφαιρείτε τα υγρά από τα διάφορα δοχεία του οχήματος (πιτσιλιστήρια, σύστημα ψύξης κ.λπ.) γιατί ο αέρας που παραμένει στο εσωτερικό προκαλεί οξείδωση των σωληνώσεων.
3 Αν αφήσετε το αυτοκίνητο σε ανοιχτό χώρο στάθμευσης και χωρίς κάλυμμα, φροντίστε τουλάχιστον να απομακρύνετε αντικείμενα αξίας για μην αποτελέσουν λόγο διάρρηξης.
4 Επαλείψετε την μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων με ταλκ ή ειδική κρέμα ώστε να μην κολλήσουν στο παρμπρίζ. Εναλλακτικά αφήσετε σηκωμένους τους βραχίονες και καλύψτε τους με κάποιο ύφασμα.
5 Κατά τη διάρκεια της ακινησίας αφήστε το χειρόφρενο λυμένο και ακινητοποιήστε το όχημα με σχέση στο κιβώτιο (1η ή όπισθεν), εφόσον είναι εφικτό. 

Τι είναι το TPMS;

All About Ηχεία

Συναγερμός που σου «μιλάει»

Πηγές φωτός για προβολείς

Η κίνηση στους δρόμους

To ηλεκτρικό DS3 Crossback αναλυτικά

«Αγρίεψε» το Lexus GX και έγινε GXOR

Hyundai i20 Vs Nissan Micra Vs SEAT Ibiza

Δοκιμή: VW T-Roc diesel

To ανανεωμένο Μazda2

Mε δύο ηλεκτροκίνητες εκδόσεις το νέο Juke;

Έτσι θα είναι το νέο Lada Niva

Ανανέωση για Mercedes-AMG GLC 43 & GLC 43 Coupe

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

HONDA: Civic σεντάν με 182 PS από 22.325€

SEAT: Tarraco το νέο μεγάλο SUV της Seat

NISSAN: Έως 1.500 ευρώ έκπτωση στο Qashqai

CITROEN: Reverse Sales και στα SUV

PEUGEOT: Mοναδικές τιμές για όλα τα μοντέλα μέχρι τις 31 Ιουλίου

RENAULT: CLIO από 10.990€ και ...θα σκάσει ο τζίτζικας που δεν μπορεί να το αποκτήσει. Εσύ όμως μπορείς!

περισσότερα »