Με ριζοσπαστικές αλλαγές θα έρθει η επόμενη γενιά της Mercedes-Benz SL.

Η AMG βοηθά τη νέα Mercedes SL

2.761 Επισκέψεις στο άρθρο (5/10/2018)

Με ριζοσπαστικές αλλαγές θα έρθει η επόμενη γενιά της Mercedes-Benz SL, με το μοντέλο να αναμένεται να υιοθετήσει πληθώρα στοιχείων από το τμήμα AMG.

Αν και οι πωλήσεις της τρέχουσας SL έχουν μειωθεί, η Mercedes πήρε την απόφαση να μη «σκοτώσει» το πολυτελές roadster αλλά να του προσφέρει τις αλλαγές εκείνες που χρειάζεται προκειμένου να «δυναμώσει».
 
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα φήμες που υπάρχουν η νέα SL, η οποία πρόκειται να φτάσει το 2020, θα είναι βασισμένη στη πλατφόρμα Modular Sports Architecture (MSA), η οποία επίσης θα χρησιμοποιηθεί και από την επόμενη AMG GT. Μάλιστα η SL αναμένεται να πάρει και κάποια ακόμα στοιχεία από την AMG GT που θα αφορούν το σύστημα ανάρτησης και διεύθυνσης, ενώ αμφότερα θα χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό σύστημα 48 βολτ αλλά και μία σειρά από υβριδικούς κινητήρες.
Το μοντέλο που θα βρεθεί στη βάση θα έχει την ονομασία SL450 EQ Boost και θα παίρνει ισχύ από τον τούρμπο εξακύλινδρο 3,0 λίτρων κινητήρα που συνεργάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ που προσφέρει 22 ίππους. Από κει και πέρα η πιο ισχυρή AMG SL53 θα έχει το ίδιο σύστημα κίνησης ωστόσο αναμένεται να έχει συνολική ισχύ κοντά στα 450 άλογα. Σε άλλες εκδόσεις η SL500 EQ Boost θα παίρνει ισχύ από τον υπετροφοδοτούμενο 4,0-λίτρων V8 κινητήρα αλλά και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, η SL 63 τον twin-turbo 4,0 λίτρων V8, ενώ πιθανή είναι και η έλευση μίας  πιο ισχυρής έκδοσης, SL 63 S.
 
Σε ότι αφορά τον σχεδιασμό λόγω της νέας πλατφόρμα αναμένεται να είναι λίγο διαφορετικός από το τρέχον μοντέλο και θα επωφελείται από χαμηλότερο κέντρο βάρους αλλά και μία hard-top οροφή.    

ELASTIKA 2024
OPEL