9 φωτογραφίες »

H Αlfa Romeo των ονείρων κάθε petrolhead

30.202 Επισκέψεις στο άρθρο (10/5/2021)

Η Alfa Romeo αυτή συνδυάζει στοιχεία ρετρό από κλασικά μοντέλα της φίρμας, τον έντονο δυναμισμό της 8C και φουτουριστική σχεδίαση, δημιουργώντας ένα σύνολο που σε κάνει να την ερωτευτείς.

H Αlfa Romeo είναι γνωστή για τα ανεπανάληπτα μοντέλα που παρουσιάζει εδώ και πολλές δεκαετίες, τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με την εξωτερική τους σχεδίαση. Οι φίλοι της φίρμας ωστόσο τώρα διαμαρτύρονται πως πλέον, δεν υπάρχει στην γκάμα κάποιο μοντέλο που θα κάνει και τον πιο απαιτητικό να στρέψει το κεφάλι του για χάρη μιας Alfa Romeo, αφού μοντέλα όπως η 8C έχουν σταματήσει να παράγονται.


Τον ενθουσιασμό στις τάξεις των Alfisti θέλει να ξαναφέρει ο Samir Sadikhov, ένας επαγγελματίας σχεδιαστής αυτοκινήτων που έχει εργαστεί στο παρελθόν για εταιρείες όπως η Genesis και η Lamborghini μέσω ενός νέου μοντέλου που δημιούργησε. Το αυτοκίνητο που βλέπετε στις εικόνες δεν υπάρχει στην πραγματικότητα, ωστόσο έχει όνομα TZ4, καθώς είναι εμπνευσμένο από την Alfa Romeo Giulia Tubolare Zagato που κατασκευαζόταν πριν πολλές δεκαετίες.

Το πρώτο πράγμα που παρατηρείς όταν βλέπεις το αυτοκίνητο είναι το εντυπωσιακό του σχήμα καθώς καταφέρνει να είναι μυώδες, φουτουριστικό και ρετρό την ίδια στιγμή. Τα φωτιστικά σώματα είναι κομψά και επιθετικά και «κρύβονται» κάτω από μαύρα «βλέφαρα» και το καπό είναι όμορφα σμιλεμένο. Στο πλάι βλέπουμε πως ο σχεδιαστής τονίζει την σχεδίαση του αυτοκινήτου με επιβλητικούς θόλους που δίνουν προστασίας σε μεγάλες ζάντες αλουμινίου ενώ πίσω τα δύο φωτιστικά σώματα μαγνητίζουν το βλέμμα.

Ο σχεδιαστής παρουσίασε το TZ4 σε μια σειρά από συνδυασμούς χρωμάτων, ώστε να επιλέξει ο καθένας την δική του αγαπημένη απόχρωση το μοντέλο. Εσείς ποιο θα επιλέγατε;
 

ELASTIKA 2024
OPEL