Ο αντιπρόεδρος πάντως της μάρκας, κ. Marek Reichman ξεκαθάρισε ότι το SUV θα έχει εντελώς διαφορετική σχεδίαση με τις DB11 και Vantage.

Το SUV μοντέλο αναμένεται να κινηθεί σχεδιαστικά στα πρότυπα του DBX concept, κάτω από την δική του πλατφόρμα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Αston Martin DBX SUV θα λανσαριστεί το 2019.

H Aston Martin «έκραξε» τo VW Group

2.906 Επισκέψεις στο άρθρο (24/11/2017)

Tα βέλη του προς το VW Group έριξε ο αντιπρόεδρος της Aston Martin, κ. Marek Reichman. Διαβάστε τι είπε!

Η Aston Martin είναι μία από τις λιγοστές αυτοκινητοβιομηχανίες που μέχρι τώρα δεν έχουν στην γκάμα τους κάποιο SUV μοντέλο αλλά, όπως και άλλες βρετανικές μάρκες σαν την Rolls Royce και την Lotus, σύντομα αυτό θα αλλάξει.

Το SUV μοντέλο αναμένεται να κινηθεί σχεδιαστικά στα πρότυπα του DBX concept, κάτω από την δική του πλατφόρμα, ώστε οι σχεδιαστές να έχουν μεγαλύτερη ελευθερία στην κατασκευή του μοντέλου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Αston Martin DBX SUV θα λανσαριστεί το 2019 εξοπλισμένο με τον διπλό turbo V8 κινητήρα χωρητικότητας 4,0 λτ. απόδοσης 503 ίππων ή τον κορυφαίο 5,2 λίτρων διπλό υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα V12 απόδοσης 600 αλόγων.
 
Ο αντιπρόεδρος πάντως της μάρκας, κ. Marek Reichman ξεκαθάρισε ότι το SUV θα έχει εντελώς διαφορετική σχεδίαση με τις DB11 και Vantage ενώ χάρη στην σπορτίφ σχεδιαστική γλώσσα που θα υιοθετήσει, θα μπορεί να ανταγωνιστεί τις Cayenne και Lamborghini Urus. Όταν ήρθε η κουβέντα στο VW Group πάντως, o Reichman δεν δίστασε να ρίξει τα βέλη του προς τον γερμανικό όμιλο λόγω των ίδιων δαπέδων που χρησιμοποιεί σε όλες τις φίρμες του ομίλου λέγοντας: « Η πλατφόρμα για το SUV είναι δική μας για να την διαμορφώσουμε. Δεν είναι ένα Audi Q7 με μούρη Bentley, δεν είναι ένα Volkswagen με μούρη Porsche. Ξέρω ότι η Cayenne λανσαρίστηκε  σαν Porsche αλλά ξεκίνησε σαν VW».

Eσείς τι λέτε για τις δηλώσεις αυτές;

Hyundai
vw