Ο Tobias Moers.

Η Aston Martin επιβεβαίωσε την αλλαγή του CEO

1.706 Επισκέψεις στο άρθρο (26/5/2020)

Η είδηση είχε γίνει γνωστή από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, όμως πλέον είναι επίσημο, καθώς η Aston Martin επιβεβαίωσε την αλλαγή στην ηγεσία της με τον Tobias Moers, CEO της Mercedes-AMG να γίνεται ο ηγέτης της βρετανικής μάρκας.


Σύμφωνα με όσα αναφέρουν άνθρωποι της Aston Martin, τη Δευτέρα (25/5) ο πρώην πλέον διευθύνοντας σύμβουλος της βρετανικής μάρκας, Andy Palmer κατέθεσε επίσημα την παραίτησή του. Όμως το νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, το οποίο πλέον καθοδηγείται από τον Καναδό δισεκατομμυριούχο Lawrence Stroll, έχει φροντίσει να βρει τον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο του επικεφαλής της Mercedes-AMG, Tobias Moers.
 
Ο Moers θα αποχωρήσει από την Mercedes και θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα από την 1η Αυγούστου 2020, έχοντας τη βάση του στην περιοχή Warwickshire. Αξίζει να σημειωθεί πως η Γερμανική Daimler AG κατέχει μερίδιο 5% στην Aston Martin και προμηθεύει την αυτοκινητοβιομηχανία με κινητήρες της Mercedes-AMG.
 
Θυμίζουμε πως o Palmer έχει υπηρετήσει ως επικεφαλής της Aston Martin από το 2014 έχοντας προηγουμένως μακρά θητεία σε Nissan και Infiniti. Έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην κυκλοφορία της DBX, καθώς και στις επερχόμενες Valkyrie, Valhalla και Vanquish. Όμως παρά τις παραπάνω κινήσεις οι μετοχές της εταιρείας συνεχίζουν να παρουσιάζουν πτώση, με την συνολική αποτίμηση της Aston Martin να παρουσιάζει πτώση έως και 4 δισεκατομμύρια λίρες.
 
Αυτό φαίνεται και στο γεγονός πως η εταιρεία πούλησε μόλις 578 αυτοκίνητα σε αντιπροσώπους το πρώτο τρίμηνο του 2020, σημειώνοντας πτώση 45% από την ίδια περίοδο το 2019. 

Hyundai
4green