Η DS μεταμορφώνεται σε αποκλειστικά ηλεκτρική μάρκα

2.206 Επισκέψεις στο άρθρο (31/8/2021)

Το πήρε απόφαση και αλλάζει η DS. Η γαλλική μάρκα από το 2024 και έπειτα θα μετατραπεί σε μία αμιγώς ηλεκτρική εταιρεία αποτινάσσοντας εντελώς από την γκάμα της τα υπόλοιπα συστήματα κίνησης!

Η DS από το 2019 και έπειτα έχει ξεκινήσει να πουλά ηλεκτροκίνητα μοντέλα, όμως όπως φαίνεται αυτό δεν της ήταν αρκετό. Έτσι από το 2024 θα στραφεί αποκλειστικά στην ανάπτυξη και πώληση αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μία αλλαγή η οποία θα συμβεί πολύ γρήγορα.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Πολλές λεπτομέρειες του σχεδίου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, αλλά η εταιρεία είπε πως σε πρώτη φάση θα ενισχύσει την γκάμα της με μία ηλεκτρική έκδοση του DS 4. Στη συνέχεια θα βάλει σε εφαρμογή την κατασκευή ενός νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου που θα έχει σχεδιαστεί από την αρχή ως αμιγώς ηλεκτρικό και θα βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Medium της Stellantis.
 
Θυμίζουμε πως το μήκος των αυτοκινήτων που θα βασίζονται στη συγκεκριμένη πλατφόρμα θα κυμαίνεται ανάμεσα στα 4.200 - 5.000 χιλιοστά και θα έρθουν εξοπλισμένα με μπαταρίες 87-104 kWh, οι οποίες παρέχουν αυτονομία έως και 700 χιλιόμετρα. Η DS δεν δημοσίευσε πολλές λεπτομέρειες για το επερχόμενο μοντέλο, αλλά είπε ότι θα έχει αξιοσημείωτη τεχνολογία και φινέτσα.
 
Σε δήλωσή της, η διευθύνων σύμβουλος της DS Automobiles, Béatrice Foucher ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Ως πρωτοπόρος, η DS Automobiles αποφάσισε να επιταχύνει την ανάπτυξη των ηλεκτρικών οχημάτων, βάζοντας τον ηλεκτρισμό στο επίκεντρο της στρατηγικής της». Τέλος επιβεβαίωσε πως η υλοποίηση του νέου, τολμηρού όπως το χαρακτήρισε, εγχειρήματος θα λάβει σάρκα και οστά από το 2024.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

NEO TRAFIC
moto