4 φωτογραφίες »

Η DS στο... πιάτο σας: Όλα τα νέα μοντέλα ως το 2025

10.024 Επισκέψεις στο άρθρο (23/6/2021)

Ποιος είπε ότι η DS Automobiles εστιάζει αποκλειστικά στα SUV; Η γαλλική μάρκα κινείται ευέλικτα και διευρύνει την γκάμα της ως το 2025 με ένα νέο μεγάλο οικογενειακό SUV και νέα sedan μοντέλα.

Για να είσαι πετυχημένος χρειάζεται να προσαρμόζεσαι στις συνθήκες και τις απαιτήσεις. Για μία αυτοκινητοβιομηχανία, όπου συνθήκες βάζουμε την ζήτηση από τους καταναλωτές. Τα τελευταία χρόνια η αγορά «φωνάζει» για SUV και η DS Automobiles αφουγκράστηκε το γεγονός, προσέφερε τα DS 3 Crossback και DS 7 Crossback και άφησε το μικρό DS 3 στην άκρη. Η παραπάνω πολιτική, ωστόσο, δεν σημαίνει πως τα sedan μοντέλα έχουν «τελειώσει» στην λογική των Γάλλων. Αντιθέτως, μέχρι το 2025 οι Γάλλοι θα έχουν λανσάρει νέα μοντέλα του συγκεκριμένου αμαξώματος, μαζί με ένα νέο μεγάλο οικογενειακό SUV.

Η πολυτελής μπερλίνα DS 9 θέλει να μπει σφήνα στον γερμανικό ανταγωνισμό της κατηγορίας.

Η πολυτελής μπερλίνα DS 9 θέλει να μπει σφήνα στον γερμανικό ανταγωνισμό της κατηγορίας.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

Έρχονται με φόρα τα DS 4 και DS 9

Πρώτη στην λίστα των sedan μοντέλων είναι η πολυτελής μπερλίνα DS 9 η οποία είναι ήδη σε παραγωγή. Η νέα εξέλιξη αφορά το DS 4, το μικρομεσαίο μοντέλο που επιστρέφει στην δράση τρία χρόνια μετά την προσωρινή διακοπή του πρώτου DS 4.  Το συγκεκριμένο 2ης γενιάς μοντέλο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Φεβρουάριο και πωλείται ήδη στην γαλλική αγορά από 29.200 ευρώ, με τις πρώτες παραδόσεις να γίνονται στα τέλη του 2021. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει δύο σχεδιαστικούς κόσμους, του compact sedan και του SUV coupe. Ξεχωρίζει για τις προηγμένες τεχνολογίες, την εξηλεκτρισμένη Plug-in hybrid έκδοση e-Tense των 225 ίππων και τις κλασικές επιλογές συμβατικών κινητήρων βενζίνης και diesel. Στόχος της DS με το DS 4 είναι να μπει σφήνα στον premium ανταγωνισμό με τα Audi A3, BMW 1 Series και Mercedes A-Class.
 

Ανανέωση ενόψει για τα DS 3 Crossback και DS 7 Crossback

Πέρα από τα νέα sedan, η DS σκοπεύει να «καλλωπίσει» και τα υπάρχοντα μοντέλα της γκάμας της. Ο λόγος για τα DS 3 Crossback και DS 7 Crossback για τα οποία περιμένουμε facelift μοντέλα τα επόμενα χρόνια. Ξεκινώντας από το μικρομεσαίο SUV DS 7 Crossback μετράει ήδη 4 χρόνια «ζωής» από το 2017 και λογικά θα είναι το πρώτο που θα ανανεωθεί, πιθανώς το καλοκαίρι του 2022. Μεταξύ άλλων θα αλλάξει εμφάνιση χάρη σε νέες σχεδιαστικές επιλογές ενώ επίσης θα αποκτήσει και τρίτο κινητήρα PHEV με ισχύ 360 ίππων, όπως ακριβώς και στο DS 9. Η δεύτερη γενιά του DS 7 Crossback έχει προγραμματιστεί για το 2025.

Το DS 3 Crossback είναι ο B-SUV εκπρόσωπος της γαλλικής premium μάρκας.

Το DS 3 Crossback είναι ο B-SUV εκπρόσωπος της γαλλικής premium μάρκας.

 
Από την άλλη πλευρά, το B-SUV DS 3 Crossback θα εμφανιστεί ως facelift το 2023. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2018 και στην ανανεωμένη εκδοχή θα φρεσκαριστεί σε εμφάνιση και θα εξοπλιστεί με πιο σύγχρονο εξοπλισμό.

Το DS 7 Crossback κυκλοφορεί και σε Plug-in hybrid έκδοση e-Tense 300 ίππων που συνδυάζεται με κίνηση στους 4 τροχούς.

Το DS 7 Crossback κυκλοφορεί και σε Plug-in hybrid έκδοση e-Tense 300 ίππων που συνδυάζεται με κίνηση στους 4 τροχούς.

 

Στα σκαριά ένα DS Crossback 8 το 2025

Με μεγάλο ενδιαφέρον, τέλος, αναμένονται τα μελλοντικά σχέδια της DS Automobiles, με χρονική αφετηρία το 2025. Αν παραμείνει σταθερή η φιλοσοφία επένδυσης στα SUV, δεν θα ήταν έκπληξη να κυκλοφορήσει σε λίγα χρόνια το αμιγώς ηλεκτρικό οικογενειακό SUV DS 8 Crossback. Με μήκος περίπου 5 μέτρων που θα... τρομάζει, το συγκεκριμένο μοντέλο θα βασιστεί πάνω στο concept Aero Sport Lounge που παρουσιάστηκε το 2020. Θα δημιουργηθεί πάνω σε μία ολοκαίνουργια πλατφόρμα, έχοντας μέγιστη ιπποδύναμη περίπου 700 αλόγων. Όσον αφορά την αυτονομία, η μπαταρία 110 kWh που θα το εξόπλιζε θα μπορούσε να εγγυηθεί αυτονομία γύρω στα 650 χιλιόμετρα.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
NISSAN