Ο Luca di Montezemolo.

«Η Ferrari θα νικούσε με τον Hamilton»

1.988 Επισκέψεις στο άρθρο (5/12/2018)

Έντονες συζητήσεις προκάλεσε η άποψη του πρώην προέδρου της Ferrari ότι η Scuderia θα είχε πάρει το πρωτάθλημα με τον Hamilton αντί του Vettel για οδηγό.

Την άποψη του πως αν η Ferrari είχε ως οδηγό τον Lewis Hamilton, θα είχε κατακτήσει αυτή το πρωτάθλημα εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος της Ferrari, Luca di Montezemolo.

Αφού πρώτα ξεκαθάρισε πως ο Βρετανός άξιζε και με το παραπάνω το πέμπτο του πρωτάθλημα, τόνισε κάτι που θα συζητηθεί: «Aυτή η χρονιά ήταν η καλύτερη στην καρίερα του. Είχε στιγμές κρίσης και αδυναμίας αλλά φέτος, αν οδηγούσε με την Ferrari, θα είχε νικήσει. Δεν το λέω για να κριτικάρω τον Vettel, o oποίος έχει την ευκαιρία να επανακάμψει».
 
Ο Luca di Montezemolo συνέχισε λέγοντας: «H Ferrari έφτιαξε ένα καλό μονοθέσιο για φέτος και σε κάποιες στιγμές ήταν καλύτερη από την Mercedes, αλλά έλειπε κάτι. Ο Vettel έκανε κάποια σημαντικά λάθη αλλά για το πρωτάθλημα πρέπει να κάνεις κάτι για τον φέρεις πάλι στην κορυφή. Πρέπει να υποστηρίζεται στις κακές στιγμές και ακόμα πιο πολύ τώρα που ήρθε στην ομάδα ένα πολύ δυνατό παιδί με πολύ μέλλον (Leclerc)».

Tέλος, έδωσε για παράδειγμα τι έκανε η Ferrari στις κρίσιμες στιγμές με οδηγό τον Schumacher: « O Μichael έκανε λάθη στην αρχή αλλά πάντα ξεκαθαρίζαμε τα πράγματα μεταξύ μας και υποστηρίζαμε τις αποφάσεις της ομάδας δημοσίως».
 

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto