Η Ford δεν «κόβει» το Mondeo, αλλά το αναβαθμίζει.

Η Ford δεν «κόβει» το Mondeo, το αναβαθμίζει

3.794 Επισκέψεις στο άρθρο (4/9/2018)

Θέση στα όσα δημοσιεύτηκαν χθες από τις εφημερίδες «The Sunday Times» και «The Telegraph» πήρε η Ford, η οποία απάντησε στις φήμες περί «κοψίματος» του Mondeo από τη γραμμή παραγωγής.

Όπως σας ενημερώσαμε από χθες, σύμφωνα με δημοσιεύματα των δύο μεγάλων ΜΜΕ «The Sunday Times» και «The Telegraph», η Ford είχε στα πλάνα της να κόψει από την ευρωπαϊκή γραμμή παραγωγής της το δημοφιλές σεντάν, Mondeo, ενώ παράλληλα έγιναν και αναφορές ότι οι αλλαγές στην παραγωγή θα μπορούσαν να επιφέρουν και τις απολύσεις έως και 24.000 ανθρώπων από τα εργοστάσια της μάρκας που βρίσκονται στη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία και την Ισπανία.
 
Σήμερα τα ξένα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως η Ford πήρε θέση σχετικά με αυτά τα δημοσιεύματα τα οποία και διέψευσε μέσω ενός email. Στην απάντηση της η Ford κάνει λόγο πως «δεν θα κόψει το Mondeo, καθώς έχει στα πλάνα της την αναβάθμισή του τόσο στους κινητήρες, όσο και στην εμφάνιση, ενώ βελτιώσεις θα υπάρχουν και στη σειρά Mondeo Hybrid».
Από κει και πέρα τα ξένα μέσα κάνουν λόγω, πως η «Unite the union» που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στα εργοστάσια κινητήρων της Ford, συμπεριλαμβανομένων των «Bridgend» και «Dagenham» στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε πως πιέζει τη Ford να επενδύσει στα βρετανικά εργοστάσια της.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η Ford αρνήθηκε τους ισχυρισμούς των βρετανικών μέσων ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να τερματίσει την παραγωγή των minivans Galaxy και S-Max. Και τα τρία μοντέλα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Ford στη Βαλένθια της Ισπανίας, το οποίο επίσης κατασκευάζει το Kuga και το Connect, απασχολώντας περίπου 3.480

Hyundai
vw