Ένα νέο μεσαίο crossover, το οποίο θα αντικαταστήσει το Mondeo ετοιμάζει η Ford.

Στην εικόνα βλέπετε το τρέχον υβριδικό Ford Mondeo.

Η Ford αλλάζει το Mondeo με crossover

13.452 Επισκέψεις στο άρθρο (16/7/2019)

Ανανέωση στα οικογενειακά μοντέλα που έχει στη γκάμα της ετοιμάζει η Ford, αναμένοντας να φέρει ένα νέο, παγκόσμιο, μεσαίο crossover, το οποίο θα αντικαταστήσει τα Mondeo, S-Max και Galaxy.


Το νέο όχημα το όνομα του οποίου δεν είναι ακόμα γνωστό, θα σηματοδοτήσει την έξοδο της Ford τόσο από την κλασική αγορά μεγάλων hatchback όσο και από την κατηγορία των πολυμορφικών. Παρόλο που μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν νέα για την ημερομηνία λανσαρίσματος, το αυτοκίνητο αναμένεται να καταφθάσει στις αρχές του 2021.
 

Σε αντίθεση με κάποια μοντέλα της Ford το μοντέλο θα πωληθεί στη Βόρειο Αμερική και όχι μόνο. Μάλιστα στις ΗΠΑ λέγεται πως θα μπει απέναντι από το Subaru Outback, το οποίο δεν αποτελεί αμελητέα ποσότητα, καθώς εδώ και δύο δεκαετίες που βρίσκεται στην αγορά έχει πετύχει καλό αριθμό πωλήσεων, με τις πιο πρόσφατες να αριθμούνται περίπου στις 200.000 μονάδες ετησίως.
 
Το νέο αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί με την «υπερ-εύκαμπτη» πλατφόρμα C2 της Ford, πάνω στην οποία βασίζεται το νέο Focus, ενώ θα προσφέρεται με βενζινοκινητήρες, πετρελαιοκινητήρες, καθώς και ως ήπια υβριδικό με σύστημα 48V. Στην τελευταία του έκδοση ο βασικός κινητήρας αναμένεται να είναι το μοτέρ βενζίνης 1,5 λίτρων της Ford. Σε ότι αφορά τους κινητήρες πετρελαίου είναι προδιαγραφών Euro 6d.
 
Παρόλο το γεγονός πως το νέο μεσαίο crossover με στιλ που παραπέμπει σε wagon θα αντικαταστήσει τρία οχήματα με πολύ διαφορετικό σχήμα, η Ford πιστεύει πως θα καταφέρει να ξεπεράσει σε πωλήσεις το συνολικό αριθμών αυτών των μοντέλων. Πέρυσι στην Ευρώπη η Ford πούλησε περίπου 50.000 Mondeo, 24.000 S-Max και 12.000 Galaxy.
 
Τέλος να σημειωθεί πως μέχρι η μάρκα να βάλει στη γραμμή παραγωγής το «αβάπτιστο» crossover, θα έχει βγάλει από αυτή τέσσερα πολυμορφικά μοντέλα. Τα C-Max και Grand C-Max θα έχουν κοπεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, όπως και το B-Max (που θα αντικατασταθεί από το Puma). Τα Galaxy και S-Max πιθανότατα θα ακολουθήσουν το επόμενο έτος.

NEO TRAFIC
moto