Ψηφιακή πρόταση για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει το λιλιπούτειο Kia.

Ψηφιακή πρόταση για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει το λιλιπούτειο Kia.

Η Kia θέλει μίνι ηλεκτρικό α λα Citroen Ami

4.567 Επισκέψεις στο άρθρο (25/5/2020)

To Citroen Ami κοστίζει 6.000 ευρώ και προσφέρει μια σημαντική εναλλακτική για την κίνηση μέσα στην πόλη. Η Kia φαίνεται πως το αναγνωρίζει και ετοιμάζει το δικό της μοντέλο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


H Citroen τράβηξε τα βλέμματα πάνω της με το λανσάρισμα του λιλιπούτειου Ami με τιμή εκκίνησης τα 6.000 ευρώ (στην αγορά της Γαλλίας) και φαίνεται πως η Kia θα ακολουθήσει σύντομα το παράδειγμά της με την κατασκευή ενός παρόμοιου αυτοκινήτου.

Ο COO της Kia Motors Europe, Emilio Herrera, δήλωσε: «Οι άνθρωποι θέλουν να αισθάνονται ασφαλείς σήμερα. Αυτό το διαπιστώσαμε πολύ ξεκάθαρα από μια έρευνα που έγινε στην Κίνα μετά την πανδημία, η οποία έδειξε ότι οι άνθρωποι προτιμούν τις ιδιωτικές μετακινήσεις από τις δημόσιες συγκοινωνίες. Η αύξηση του ποσοστού υπέρ των ιδιωτικών μετακινήσεων αυξήθηκε κατά 30%. Ο λόγος είναι επειδή αισθάνονται ασφαλείς στο αυτοκίνητό τους και ανασφαλείς στις δημόσιες συγκοινωνίες. Νομίζω ότι αν οι άνθρωποι στον Λονδίνο είχαν επιλογή, θα επέλεγαν να οδηγήσουν το δικό τους αυτοκίνητο».

Ο Herrera αποκάλυψε ότι η Kia εξετάζει την κατασκευή ενός μικρού ηλεκτρικού αυτοκινήτου για να επωφεληθεί αυτής της αλλαγής. «Μελετάμε ήδη μια πρόταση για πολύ μικρά οχήματα για αστική χρήση - βλέπουμε πραγματικές δυνατότητες. Τα οχήματα θα είναι πλήρως ηλεκτρικά και θα χρησιμοποιούνται μόνο σε αστικό περιβάλλον, όπως το Ami. Είναι κάτι που ερευνάμε αυτή τη στιγμή γιατί πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να είναι μια εναλλακτική λύση για τις δημόσιες συγκοινωνίες».

Πρόσφατα, η Hyundai ανακοίνωσε συνεργασία με την Canoo, μια εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών που εδρεύει στο Λος Άντζελες, για τη συν-ανάπτυξη μιας μικρής πλατφόρμας ηλεκτρικών οχημάτων για αυτόνομα οχήματα. Ο Ηerrera δεν ξεκαθάρισε εάν η πλατφόρμα αυτή θα χρησιμοποιηθεί για το μικρό ηλεκτρικό που ετοιμάζει η Kia αλλά αυτή την στιγμή, αυτό το ενδεχόμενο φαντάζει πολύ πιθανό.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
test center