Το 10.000ο μοντέλο ήταν μια Huracán Performante, που διαθέτει πράσινο εξωτερικό χρώμα Verde Mantis και ατμοσφαιρικό κινητήρα V10 5,2 λίτρων που παράγει 640 ίππους και 600 Nm ροπής.

Η Lamborghini γιορτάζει 10.000 Ηuracan

1.968 Επισκέψεις στο άρθρο (14/3/2018)

Η πορεία της Ηuracan συνεχίζεται με την Lamborghini να ανακοινώνει πως το αυτοκίνητο νούμερο 10.000 βγήκε από την γραμμή παραγωγής. Διαβάστε τι μαθαίνουμε για το διάδοχο της.

Το 10.000ο μοντέλο ήταν μια Huracán Performante, που διαθέτει πράσινο εξωτερικό χρώμα Verde Mantis και ατμοσφαιρικό κινητήρα V10 5,2 λίτρων που παράγει 640 ίππους και 600 Nm ροπής ενώ δίνει τη δυνατότητα στο μοντέλο να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 2.9 δευτερόλεπτα με μέγιστη ταχύτητα τα 325 χλμ./ώρα.

H Huracán θα παραμείνει στην παραγωγή για αρκετά ακόμα χρόνια, αλλά αρχίζουν σταδιακά να αναδύονται λεπτομέρειες για τον διάδοχό της. Σε συνέντευξη του, ο επικεφαλής μηχανικός της Lamborghini Maurizio Reggiani πρότεινε ότι ο κινητήρας V10 θα γίνει μέρος του DNA της εταιρείας και θα συνεχίσει να βρίσκεται στο μοντέλο της επόμενης γενιάς. Όπως ο ίδιος ανέφερε: «Γιατί πρέπει να κάνω κάτι διαφορετικό; Αν εμπιστεύομαι στον ατμοσφαιρικό κινητήρα, γιατί πρέπει να υποβαθμίσω τον κινητήρα μου με κάποιο V8 ή V6;»
 
Παρά την απροθυμία του να εγκαταλείψει τον κινητήρα V10, ο Reggiani θα προχωρήσει σε ορισμένες αλλαγές στο μέλλον. Τίποτα δεν είναι επίσημο, αλλά ο μηχανικός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο αντικαταστάτης της Huracán να υιοθετήσει κάποια μορφή ηλεκτροκίνησης.

Ο Reggiani ανέφερε ακόμα ότι η Lamborghini έχει δεσμευτεί να προσφέρει τα μοντέλα της με τετρακίνηση ή κίνηση στους πίσω τροχούς, καθώς η εταιρεία είναι πάντα «υπό τις διαταγές των πελατών της». Ωστόσο, η μάρκα δεν θα ακολουθήσει τα βήματα της BMW M5 και δεν θα προσφέρει σύστημα μετάδοσης κίνησης όλων των τροχών που μπορεί να μετατραπεί σε κίνηση στους πίσω τροχούς με το πάτημα ενός κουμπιού.
 

Toyota
test center