3 φωτογραφίες »

H Taycan εξοπλίζεται από ένα μόνο ηλεκτρικό μοτέρ στο πίσω μέρος όπου θα προσφέρει έως 408 ίππους και 344 Nm ροπής.

Η Porcshe παρουσίασε τη νέα βασική Taycan

3.166 Επισκέψεις στο άρθρο (20/1/2021)

Τη νέα βασική έκδοση της Porsche Taycan παρουσίασε η γερμανική φίρμα, η οποία έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες Turbo S, Turbo και 4S.


Μόλις χθες η εταιρεία μας είχε ενημερώσει μέσω μίας teaser εικόνας για την έλευση μίας νέας Taycan και σήμερα η γερμανική εταιρεία παρουσίασε τη νέα βασική έκδοση του πρώτου της αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου μαζικής παραγωγής. Το συγκεκριμένο μοντέλο θα βρίσκεται στη βάση της γκάμας των εκδόσεων, όντας η πιο οικονομική έκδοση χωρίς με την τιμή της στην αγορά των ΗΠΑ να κυμαίνεται κοντά στις 79.900 δολάρια (περίπου 65.900 ευρώ).
 
Στην εν λόγω έκδοση, την οποία έχουμε δει νωρίτερα να προσφέρεται και στην αγορά της Κίνας, η Taycan εξοπλίζεται από ένα μόνο ηλεκτρικό μοτέρ στο πίσω μέρος όπου θα προσφέρει έως 408 ίππους και 344 Nm ροπής. Το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 5,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα ανέρχεται στα 230 χλμ./ώρα.
 
Η βασική Taycan εξοπλίζεται στάνταρ με μπαταρία 79,2 kWh που της επιτρέπει αυτονομία 431 χιλιομέτρων (WLTP). Εάν αυτό δεν είναι αρκετό, οι πελάτες μπορούν να πραγματοποιήσουν αναβάθμιση μέσω του Performance Battery Plus με τη χωρητικότητα να «σκαρφαλώνει» στα 93,4 kWh. Σε αυτή την περίπτωση η αυτονομία μεγαλώνει στα 484 χιλιόμετρα και ο ηλεκτρικός κινητήρας προσφέρει 476 ίππους και 357 Nm ροπής.
 
Αμφότερες οι μπαταρίες έχουν τεχνολογία γρήγορης φόρτισης όπου σε ιδανικές συνθήκες φορτίζονται από το 5 έως το 80% σε μόλις 22,5 λεπτά και μόλις ύστερα από πέντε λεπτά φόρτισης μπορούν να καλύψουν 100 χιλιόμετρα.
 
Το εξωτερικό είναι ελαφρώς διαφορετικό από αυτό των άλλων εκδόσεων, έχοντας μεταξύ άλλων, ασημένιες ζάντες 19 ιντσών, ενώ όσον αφορά τον εξοπλισμό, η βασική Taycan διατίθεται στάνταρ με προβολείς LED, σύστημα ψυχαγωγίας με οθόνη 10,9 ιντσών και το σύστημα Porsche Active Suspension Management. Φυσικά μεγάλος είναι και ο κατάλογος με τον προαιρετικό εξοπλισμό.
 
Η βασική Porsche Taycan θα βρίσκεται στις αντιπροσωπείες την άνοιξη του 2021.

ELASTIKA 2024
OPEL