3 φωτογραφίες »

Η Porsche Taycan «έπιασε» σε πωλήσεις την 911

2.338 Επισκέψεις στο άρθρο (21/4/2021)

Οι άνθρωποι της Porsche είναι απολύτως ικανοποιημένοι από την εμπορική πορεία της ηλεκτρικής Taycan. Χαρακτηριστικό είναι πως το μοντέλο, το πρώτο τρίμηνο του 2021, σημειώνει τις ίδιες πωλήσεις με την θρυλική 911!

Η ζήτηση για την Porsche Taycan ήταν τόσο μεγάλη που οι πωλήσεις του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού σεντάν της Porsche σχεδόν ισοφαρίζουν αυτές της εμβληματικής 911.

Συγκεκριμένα, το πρώτο τρίμηνο, η Porsche παρέδωσε 9.072 αυτοκίνητα Taycan, μόλις 61 αυτοκίνητα λιγότερα από την 911, όπως δήλωσε η ίδια η Porsche σε ανακοίνωσή της. «Τα κλασικά μας μοντέλα ήταν η βάση για να έρθει αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα μαζί με τις τελευταίες προσθήκες στη γκάμα μας, όπως, κυρίως, η ηλεκτρική Taycan», δήλωσε ο επικεφαλής πωλήσεων της Porsche, κ. Detlev von Platen που ήταν τρισευτυχισμένος λόγω της αύξησης του 36% που παρουσίασαν οι πωλήσεις τα ης φίρμας το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Η Taycan είναι ένα μοντέλο πάνω στο οποίο το Volkswagen Group στήριξε πολλά για την στροφή της στην ηλεκτροκίνηση. Η ενίσχυση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων του ομίλου χάρη στην Porsche Taycan είναι καθοριστικής σημασίας για το VW Group.

Οι συνολικές πωλήσεις της Porsche αυξήθηκαν σε 71.986 οχήματα το πρώτο τρίμηνο, κυρίως λόγω της ζήτησης που υπάρχει στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά της. Η Macan ήταν το μοντέλο με τις καλύτερες πωλήσεις, μπροστά από την Cayenne σε παγκόσμια κλίμακα. Η Porsche το επόμενο έτος θα λανσάρει την αμιγώς ηλεκτρική Macan, η οποία θα χρησιμοποιεί μια νέα πλατφόρμα για πολυτελή ηλεκτρικά αυτοκίνητα που έχει αναπτυχθεί από κοινού με την Audi.

Η Porsche παραμένει αισιόδοξη για την εμπορική πορεία που θα έχουν τα μοντέλα της το 2021, παρά τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην προμήθεια κάποιων ανταλλακτικών λόγω της πανδημίας.
 

Mercedes
moto