Η Porsche είναι η πολυτιμότερη μάρκα της Ευρώπης

Η Porsche είναι η πολυτιμότερη μάρκα της Ευρώπης

1.512 Επισκέψεις στο άρθρο (7/10/2022)

Η Porsche είναι επίσημα ο πολυτιμότερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στην Ευρώπη, αφού η αξία των μετοχών της συνεχίζει να αυξάνεται μετά την πολυαναμενόμενη εισαγωγή της στο χρηματιστήριο.

Ξεπέρασε όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες η Porsche

Στην κορυφή της λίστας των εταιρειών κατασκευής αυτοκινήτων με τη μεγαλύτερη αξία πέρασε η Porsche. Μετά την εισαγωγή της γερμανικής μάρκας στο χρηματιστήριο, η τιμή της μετοχής έφτασε τα 93 ευρώ, αυξάνοντας έτσι τη συνολική αποτίμηση στα 85 δισ. ευρώ. Ως αποτέλεσμα η Porsche ξεπέρασε την VW, η αξία της οποίας αποτιμάται στα 77,7 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ η Porsche βρίσκεται επίσης πάνω από τις Mercedes-Benz, BMW και Stellantis.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Πήρε μετοχές της Porsche η Τράπεζα Της Αμερικής

Οι μετοχές της Porsche υποχώρησαν για λίγο κάτω από την τιμή εισαγωγής τους στα 81 ευρώ στην αρχή της εβδομάδας, αλλά αυξήθηκαν όταν οι επενδυτικές τράπεζες που συμμετείχαν στην IPO αγόρασαν σχεδόν 3,8 εκατομμύρια μετοχές για 312,8 δισεκατομμύρια ευρώ για να υποστηρίξουν την εισαγωγή μέσω «greenshoe» (ρήτρα υπερκατανομής). Αυτές οι μετοχές που αγοράστηκαν μεταξύ 29 Σεπτεμβρίου και 4 Οκτωβρίου αντιπροσώπευαν περίπου το 11 τοις εκατό του συνολικού όγκου συναλλαγών από την εισαγωγή της Porsche στο χρηματιστήριο. Η Τράπεζα Της Αμερικής (Bank of America) ήταν μία από τις εταιρείες που αγόρασαν μετοχές μέσω greenshoe με τις τιμές να κυμαίνονται μεταξύ 81 και 82,5 ευρώ.   

Στο χρηματιστήριο για χάρη της ηλεκτροκίνησης

Η Porsche εισήχθη στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης στα τέλη Σεπτεμβρίου με τιμή μετοχής 82,50 ευρώ. Η απόφαση του Ομίλου Volkswagen να πουλήσει το 12,5 τοις εκατό των μετοχών της εταιρείας χωρίς δικαίωμα ψήφου συγκέντρωσε περίπου 9,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα κεφάλαια που δημιουργούνται μέσω της δημόσιας εγγραφής (IPO) θα διανεμηθούν σε προϋπάρχοντες μετόχους και θα βοηθήσουν στη χρηματοδότηση της μετάβασης της VW σε αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
moto