5 φωτογραφίες »

Νέα Lotus Type 62-2 John Player Special 608 PS δια χειρός Radford

3.021 Επισκέψεις στο άρθρο (9/9/2021)

Η πιο extreme έκδοση της Lotus Type 62-2 αποκαλύφθηκε δια χειρός Radford και αποτελεί ένα ιδιαίτερο «πάντρεμα» ανάμεσα στο θρυλικό μοντέλο της βρετανικής φίρμας και της Formula 1, που εν τέλει έχει καταιγιστικές επιδόσεις και κορυφαία απόδοση.

Το εντυπωσιακό supercar βασίζεται πάνω στην κλασσική Lotus Type 62 του 1960 και είναι ένας επανασχεδιασμός, ο οποίος δεν περιορίζεται μόνο στο αισθητικό σκέλος, αλλά εμβαθύνει και στα μηχανικά και μηχανολογικά μέρη. Βασισμένο σε ένα νέο πλαίσιο αλουμινίου της Lotus, η John Player Special κρύβει κάτω από το καλλιγραμμο αμάξωμά της έναν V6 κινητήρα 3,5 λίτρων απόδοσης 608 ίππων, o πιο ισχυρός που προσφέρει η Radford.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην επιπλέον ισχύ, η JPS Type 62-2 εξοπλίζεται με monobloc δαγκάνες της AP Racing, οι οποίες συνεργάζονται με κεραμικές-ανθρακονημάτινες δισκόπλακες διαμέτρου 360 χιλιοστών. Τα θηριώδη δισκόφρενα φιλοξενούνται στο εσωτερικό των ανθρακονημάτινων ζαντών 18 ιντσών μπροστά και 19 ιντσών πίσω, οι οποίες «ντύνονται» με ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 για μέγιστη απόδοση.

Όσον αφορά στο ντιζάιν, το αμάξωμα επίσης είναι πιο αεροδυναμικό στην έκδοση JPS σε σχέση με τις «απλές» Lotus. Οι μεγαλύτερες εισαγωγές αέρος στο καπό και τα πλαϊνά «κοψίματα» τα οποία επεκτείνονται μέχρι την διπλή, κοφτή αεροτομή, δίνουν στο μοντέλο μια ακόμα πιο επιβλητική εμφάνιση. Έπειτα, η διχρωμία σε μαύρο με χρυσές λεπτομέρειες για τα λογότυπα και μερικές αισθητικές πινελιές περιμετρικά του αμαξώματος, χαρίζουν έναν ακόμα πιο special χαρακτήρα στο βρετανικό supercar.

Κλείνοντας, το John Player Special Type 62-2 θα κάνει το δημόσιο ντεμπούτο του την επόμενη εβδομάδα στο Goodwood Revival. Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει πριν το τέλος του 2021, ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται το 2022. Δυστυχώς όμως, η έκδοση John Player Special (JPS) θα περιοριστεί σε μόλις 12 κομμάτια από τα 62 συνολικά της παραγωγής της Radford παγκοσμίως.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
test center