Το best seller μοντέλο της Skoda θα εξοπλίζεται μέχρι και με 20 διαφορετικούς αισθητήρες.

Η Skoda ενισχύει την ασφάλεια των μοντέλων της

1.827 Επισκέψεις στο άρθρο (16/7/2020)

Τα χαρακτηριστικά ασφαλείας των αυτοκινήτων της αναβαθμίζει η Skoda, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να στρέψει ακόμα περισσότερο την προσοχή του κοινού στη γκάμα της.


Όπως ανακοίνωσε η τσεχική εταιρεία από την απόφαση αυτή η πρώτη που θα επωφεληθεί των νέων συστημάτων θα είναι η Octavia. Το best seller μοντέλο της Skoda θα εξοπλίζεται μέχρι και με 20 διαφορετικούς αισθητήρες που θα αποτελούν τα «μάτια» των συστημάτων ασφαλείας. Ένα από αυτά θα είναι το Emergency Steer Assist. Το σύστημα κάνει το ντεμπούτο του και θα μπορεί να υποστηρίζει ενεργά τον οδηγό μέσω του τιμονιού προκειμένου να αποφευχθεί μια επικείμενη σύγκρουση με έναν πεζό, ποδηλάτη ή άλλο όχημα.
 
Παράλληλα υπάρχει και ο βοηθός στροφής (turning assistant) που κατά τη διάρκεια της στροφής ανιχνεύει την κίνηση άλλων οχημάτων και προειδοποιεί τον οδηγό. Μάλιστα σημειώνεται πως εάν είναι απαραίτητο, το όχημα θα σταματήσει ακόμη και αυτόματα για την αποφυγή σύγκρουσης.  
 
Από το φθινόπωρο θα είναι διαθέσιμο το σύστημα Area View το οποίο μέσω τεσσάρων καμερών προσφέρει εικόνα 360 μοιρών γύρω από το αυτοκίνητο η οποία εμφανίζεται στην κεντρική οθόνη της καμπίνας. Παρόντα είναι επίσης και τα Side Assist και Front Assist. Το πρώτο μπορεί να ανιχνεύσει οχήματα που πλησιάζουν από πίσω ή στο τυφλό σημείο σε απόσταση 70 μέτρων και το δεύτερο σαρώνει την περιοχή μπροστά ανιχνεύοντας τυχών οχήματα, ποδήλατα ή πεζούς με τους οποίους ενδέχεται να υπάρξει κίνδυνος σύγκρουσης και βοηθά στην αποφυγή τέτοιων ατυχημάτων φρενάροντας το αυτοκίνητο.
 
Το Adaptive Distance Assistant που ελέγχει αυτόματα την ταχύτητα έως και τα 210 χλμ./ώρα και διατηρεί το αυτοκίνητο σε απόσταση ασφαλείας από τα υπόλοιπα έχει αναβαθμιστεί. Από τη μεριά του το Travel Assist παρέχει επιπλέον ασφάλεια ελέγχοντας κάθε 15 δευτερόλεπτα αν ο οδηγός αγγίζει το τιμόνι ή πιθανώς έχει χάσει τον έλεγχο του οχήματος. Αν συμβαίνει το δεύτερο, το Emergency Assist ενεργοποιεί τα αλάρμ και φέρνει το όχημα σε ελεγχόμενη θέση.
 
Τέλος τα Scala και Kamiq έχουν στάνταρ τα συστήματα Lane Departure Warning και City Emergency Brake, ενώ προαιρετικά μεταξύ άλλων προσφέρονται τα Adaptive Distance Assist και Side Assist με ενσωματωμένο Rear Traffic Alert. Αυτό βοηθά τον οδηγό κατά την έξοδο από χώρο στάθμευσης. Ο βοηθός εμφανίζει αντικείμενα που βρίσκονται στο πίσω μέρος και επίσης ανιχνεύει οχήματα που πλησιάζουν από το πλάι σε ταχύτητες έως 70 χλμ./ώρα. Εάν ο οδηγός δεν ανταποκρίνεται ούτε στις οπτικές προειδοποιήσεις ούτε στις ακουστικές προειδοποιήσεις, το Rear Traffic Alert ενεργοποιεί το αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης.

peugeot
skoda