5 φωτογραφίες »

Η πιο αξιοσημείωτη αλλαγή είναι η βελτιωμένη ενσωμάτωση των ηλιακών πάνελ στο αμάξωμα.

Η Sonο αποκάλυψε το νέο πρωτότυπο του Sion

1.837 Επισκέψεις στο άρθρο (18/1/2021)

Η Sono χρησιμοποίησε την έκθεση CES όπου και παρουσίασε το πρωτότυπο επόμενης γενιάς του ηλεκτρικού-ηλιακού μοντέλου της, που έχει την ονομασία Sion.

Όπως τόνισε η μάρκα κατά την παρουσίαση, το τελευταίο πρωτότυπο είναι εξοπλισμένο με μια σειρά από εξαρτήματα που θα βρεθούν στο μοντέλο παραγωγής, περιλαμβάνοντας το πλαίσιο και τον ηλεκτροκινητήρα. Ωστόσο, η πιο αξιοσημείωτη αλλαγή είναι η βελτιωμένη ενσωμάτωση των ηλιακών πάνελ στο αμάξωμα, καθώς θυμίζουμε πως επί της ουσίας το Sono συλλέγει μέρος της ενέργειάς του από την ακτινοβολία του ήλιου.
 
Μεταβαίνοντας στην καμπίνα, μπορούμε να δούμε μια ποικιλία αλλαγών, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου συστήματος ψυχαγωγίας και ενός αναθεωρημένου ψηφιακού πίνακα οργάνων. Μάλιστα η εταιρεία είπε πως έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα μπροστά όσον αφορά το σύστημα ψυχαγωγίας και τη συνδεσιμότητα του οχήματος. Πολλές λεπτομέρειες δε δόθηκαν όμως είπε πως πλέον υπάρχει δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης στο σύστημα ελέγχου του κλίματος, καθώς και ζωντανή παρακολούθηση της συλλογής της ηλιακής ενέργειας.
 
Επιπλέον στον εξοπλισμό του Sion περιλαμβάνονται θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα, cruise control και σύστημα ήχου τεσσάρων ηχείων. Μπορούμε επίσης να περιμένουμε δύο θύρες USB-C και ένα σύστημα φωτισμού περιβάλλοντος.
 
Το Sion έχει μπαταρία 35 kWh που τροφοδοτεί έναν ηλεκτρικό κινητήρα που με τη σειρά του προσφέρει 163 ίππους και 270 Nm ροπής. Η αυτονομία ανέρχεται στα 255 χιλιόμετρα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα στα 140 χλμ./ώρα. Το εν λόγω μοντέλο αναμένεται να κοστίζει 25.500 ευρώ στην αγορά της Γερμανίας, ενώ η Sono είπε πως οι Γερμανοί χάρη στα ηλιακά πάνελ μπορούν να διανύσουν περίπου 35 χιλιόμετρα μόνο από την ηλιακή ενέργεια που βοηθά στη φόρτιση της μπαταρίας.
 
Τέλος να σημειώσουμε πως η Sono μαζί με το Sion παρουσίασε και ένα ηλιακό ρυμουλκούμενο, χωρίς να δώσει πολλές πληροφορίες.

Hyundai
4green