• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Πιο γρήγορη απ ότι ισχυρίζεται η ίδια η Toyota υποστηρίζεται πως είναι η νέα Supra.

H τιμή της -στη μόνη διαθέσιμη- εξοπλιστική έκδοση Premium θα ξεκινά για την Ελλάδα από 85.000 ευρώ.

Η Supra ίσως έχει περισσότερη ισχύ

Διαβάστηκε από 1655 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/5/2019
 

Πιο γρήγορη απ ότι ισχυρίζεται η ίδια η Toyota υποστηρίζεται πως είναι η νέα Supra σύμφωνα με μετρήσεις που αναφέρουν τα μέσα του εξωτερικού!

Από τη στιγμή που η Toyota αποκάλυψε τη νέα Supra η μερίδα του λέοντος του ενδιαφέροντος αρκετών μέσων στράφηκε σε αυτή και συγκεκριμένα στο πόσο ισχυρή ή πόσο γρήγορη είναι. Η μάρκα ανέφερε πως το μοντέλο μπορεί να κάνει τα 0-96 χλμ./ώρα σε 4,1 δευτερόλεπτα (0-100 χλμ./ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα), ενώ είναι γνωστό πως είναι ισχυρή αντίστοιχα με 340 ίππους παράγοντας και 500 Nm ροπής. Είναι όμως έτσι;
 
Σύμφωνα με μετρήσεις που επικαλούνται μέσα του εξωτερικού η νέα Supra είναι πιο γρήγορη αλλά και πιο ισχυρή. Συγκεκριμένα αναφέρουν πως το μοντέλο μπορεί να κάνει το σπριντ 0-96 χλμ./ώρα σε 3,8 δευτερόλεπτα, ενώ τα αποτελέσματα του δυναμόμετρου έδειξαν πως 4 άλογα και 78 Nm ροπής επιπλέον κρύβονται κάτω από το καπό.
 
Τα ίδια μέσα είναι αυτά που υποστηρίζουν πως στην έκτη ταχύτητα το μοντέλο έφτασε στο μέγιστο της ισχύς, ωστόσο αναφέρουν πως αυτό το στοιχείο μπορεί να είναι πλασματικό, καθώς ο μετατροπέας ροπής του 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου δεν ήταν πλήρως κλειδωμένος, κάτι που φυσικά θα αλλάξει στα μοντέλα παραγωγής.
 
Όπως και να έχουν τα πράγματα, φαίνεται πως ο 3.0 λίτρων εξακύλινδρος κινητήρας του μοντέλου έχει περιθώρια βελτίωσης για αυτούς που επιθυμούν ακόμα περισσότερη ισχύ.
 
Από κει και πέρα για αυτούς που επιθυμούν να αγοράσουν τη νέα Toyota Supra να θυμίσουμε πως η τιμή της -στη μόνη διαθέσιμη- εξοπλιστική έκδοση Premium θα ξεκινά για την Ελλάδα από 85.000 ευρώ, ενώ μέρος του στάνταρ τεχνολογικού εξοπλισμού υποβοήθησης οδήγησης και ασφάλειας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: σύστημα αποφυγής σύγκρουσης που ανιχνεύει επίσης την θέση πεζών και δικυκλιστών, σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, αυτόματο ρύθμισμα των φώτων.

Tags: TOYOTA