Η Toyota δεν «πέφτει» με τα μούτρα στα ηλεκτρικά!

9.460 Επισκέψεις στο άρθρο (17/6/2021)

Διαφορετική ρότα από αυτή των περισσοτέρων εταιρειών που επενδύουν με τα βλέμματά τους στραμμένα στα ηλεκτρικά ακολουθεί η Toyota, η οποία για τα επόμενα 30 χρόνια θα προσφέρει αυτοκίνητα με πολλές διαφορετικές επιλογές καυσίμων για τα συστήματα κίνησης.

Είναι εμφανές πως η Toyota έχει αποφασίσει να ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο από αυτό που ήδη βαδίζουν αρκετές από τις υπόλοιπες μάρκες, οι οποίες έχουν ρίξει το βάρος των επενδύσεών τους στην ηλεκτροκίνηση. Η ιαπωνική μάρκα μόλις φέτος ανακοίνωσε ότι θα εισαγάγει δύο ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας, κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν σχεδιάσει φιλόδοξα σχέδια για την ηλεκτροδότηση ολόκληρης της γκάμας τους.
 
Μάλιστα από τους κύκλους της εταιρείας αναφέρεται πως η τακτική τους δεν αναμένεται να αλλάξει σύντομα, καθώς η εταιρεία δεν σκοπεύει να επικεντρωθεί μόνο στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η απροθυμία της Toyota να επικεντρωθεί αποκλειστικά στα ηλεκτρικά δεν  αφορά μόνο τις επιφυλάξεις των ανθρώπων της σε θέματα αγοράς. Σύμφωνα με την Automotive News, στην ετησία συνάντηση μετόχων, όπου η Toyota συζήτησε τη διστακτικότητα της να πάει all-in στα ηλεκτρικά αναφέρθηκε πως από τη μεριά της η μάρκα κοιτάει «ολόκληρο τον κύκλο ζωής» ενός οχήματος όσον αφορά τη μείωση των εκπομπών άνθρακα, αναφέροντας πως υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι για να κατασκευαστεί ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο και οι μπαταρίες του, οι εκπομπές ρύπων είναι περισσότερες από αυτές που θα βγουν από τις εξατμίσεις των οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.
 
Ωστόσο ένας ακόμα πιο σημαντικός παράγοντας για την Toyota είναι ο καταναλωτής. Υπό αυτό το πρίσμα ο επικεφαλής Τεχνολογίας της Toyota, Masahiko Maeda ανέφερε: «Στο τέλος αυτό που έχει σημασία είναι αυτό που επιλέγουν οι πελάτες». Ως εκ τούτου η απόφαση της ιαπωνικής εταιρείας για την μελλοντική της πορεία είναι ειλημμένη και για τα επόμενα 30 χρόνια περιλαμβάνει μια ποικιλία επιλογών κινητήρα, προσφέροντας βενζίνη, υβριδικά, οχήματα κυψελών καυσίμου και ηλεκτρικά οχήματα.
 
Φυσικά, αυτό δε σημαίνει πως η Toyota θα απέχει από τα αμιγώς ηλεκτρικά, αφού ήδη ή εταιρεία έχει παρουσιάσει το πρώτο της όχημα, το bZ4x το μοντέλο παραγωγής του οποίου θα ντεμπουτάρει μέσα στο 2021, πριν το μοντέλο εισέλθει στις αγορές το 2022.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το >>
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook >>

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda