Παίρνει μέτρα η Toyota για τις κλοπές καταλυτών!

7.395 Επισκέψεις στο άρθρο (14/5/2021)

Τέλος στις κλοπές καταλυτών από τα αυτοκίνητά των πελατών της θέλει να βάλει η Toyota, η οποία προσφέρει δωρεάν την εγκατάσταση ειδικών κιτ σήμανσης.

Δεν είναι λίγα τα περιστατικά όπου επαγγελματίες ελαφροχέρηδες έχουν κλέψει τον καταλύτη από αυτοκίνητα, γεγονός που έχει εξελιχθεί σε μάστιγα, αφού ανάλογα περιστατικά δεν έχουν λάβει χώρα μόνο στην Ελλάδα, αλλά στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Είναι άλλωστε γνωστό πως το υψηλό κόστος παραγωγής των καταλυτών και ειδικά τα πολύτιμα μέταλλα που χρησιμοποιούνται, οδηγούν ολοένα και περισσότερο σε ανάλογες περιπτώσεις.
 
Αυτός είναι και ο σκοπός που οι εταιρείες της αυτοκινητοβιομηχανίας, έχουν ξεκινήσει τις προσπάθειές τους για να βοηθήσουν τους ιδιοκτήτες Ι.Χ. πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα. Το ίδιο ανακοίνωσε πως θα κάνει και η Toyota, αρχικά για τους ιδιοκτήτες οχημάτων του Ηνωμένου Βασιλείου.
 
Σε ένα δελτίο τύπου, η Toyota UK ανακοίνωσε ότι επενδύει πάνω από 1 εκατομμύριο λίρες (περίπου 1,1 εκατομμύρια ευρώ) για να εγκαταστήσει στους καταλύτες των οχημάτων της ειδικά κρυφά κιτ σήμανσης. Η κίνηση αυτή αφορά περισσότερα από 100.000 οχήματα Toyota στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 
Η υπηρεσία είναι δωρεάν για τους ιδιοκτήτες, αλλά η ιαπωνική μάρκα ανέφερε συγκεκριμένα ότι τα παλαιότερα μοντέλα είναι ο βασικός στόχος αυτής της επένδυσης. Αυτό συμβαίνει επειδή τα πιο καινούργια αυτοκίνητα Toyota και Lexus έχουν διαφορετικό σχεδιασμό για τους καταλύτες, επομένως οι κλέφτες δεν στοχεύουν σε αυτά. Έτσι η Toyota καλεί όσους ιδιοκτήτες περιλαμβάνονται να επικοινωνήσουν με τον τοπικό αντιπρόσωπο της Toyota ή της Lexus για να προγραμματίσουν τη δωρεάν υπηρεσία.
 
Σημειωτέον, η Toyota συνεργάζεται με την Smartwater, η οποία κατασκευάζει κιτ σήμανσης εγκεκριμένα από την αστυνομία. Η πρώτη παρτίδα ανέρχεται σε 50.000 μονάδες, ενώ 20.000 θα δοθούν στην βρετανική αστυνομία, ώστε οι αρχές να επικοινωνήσουν με τους ιδιοκτήτες πολύ παλαιότερων οχημάτων που θα μπορούσαν να βρίσκονται εκτός της βάσης δεδομένων της αυτοκινητοβιομηχανίας.
 
Όπως προαναφέρθηκε αρχικά τα κιτ σήμανσης για τους καταλύτες αφορούν το Ηνωμένο Βασίλειο και πλέον μένει να φανεί εάν θα υπάρξει ανάλογη κίνηση και για τη χώρα μας.

SPRING SEAT
NISSAN