2 φωτογραφίες »

Tο 2018 ο Romain Dumas με ένα ηλεκτρικό VW ID.R κατάφερε να καλύψει τη διαδρομή των 156 στροφών σε μόλις 7 λεπτά και 57.1 δευτερόλεπτα.

H VW έκλεισε το όνομα «Peak Edition»

1.571 Επισκέψεις στο άρθρο (1/4/2020)

Τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να κατοχυρώσει την ονομασία Peak Edition έκανε η Volkswagen, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο πως ετοιμάζει κάτι καινούργιο.

Όπως φαίνεται και στο έγγραφο το οποίο διέρρευσε, το αμερικανικό τμήμα της γερμανικής φίρμας έκανε δικό του το συγκεκριμένο όνομα στις 25 Μαρτίου, όμως καμία πληροφορία σχετικά με το τι μοντέλο θα μπορούσε να είναι αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί. Το προφανές που έρχεται στο μυαλό όλων είναι πως αφορά ένα αυτοκίνητο που θα παραπέμπει στη διάσημη ανάβαση του Pikes Peak. Μάλιστα σε μία τέτοια κίνηση προχώρησε η Bentley που γιόρτασε το ρεκόρ της το 2019 με μία ειδική Continental GT και ένα χρόνο πριν με μία Bentayga.
 
Υπάρχουν και οι απόψεις που θέλουν την ονομασία Peak Edition να μην αφορά την VW, αλλά την Audi, καθώς φέτος συμπληρώνονται 35 χρόνια από τη νίκη του Group B quattro S1, το οποίο οδήγησε ο  Michele Mouton το 1985. Να σημειωθεί πως την ίδια χρονιά είχε συμμετάσχει στον αγώνα και ένα VW Golf, ωστόσο δεν κατάφερε να γράψει τον καλύτερο χρόνο.
 
Φυσικά μέσα σε όλες τις θεωρίες που υπάρχουν δε θα πρέπει να παραλείψουμε το γεγονός πως η VW διατηρεί το ρεκόρ για το γρηγορότερο αυτοκίνητο στο Pikes Peak, το οποίο κατέχει από το 2018 όταν ο Romain Dumas με ένα ηλεκτρικό VW ID.R κατάφερε να καλύψει τη διαδρομή των 156 στροφών σε μόλις 7 λεπτά και 57.1 δευτερόλεπτα.
 
Τέλος δεν αποκλείεται η ονομασία Peak Edition να μη σχετίζεται κατ` ανάγκη με το Pikes Peak, καθώς θα μπορούσε να αφορά τις κορυφές των βουνών εν γένει. Όπως και να έχουν τα πράγματα τίποτα δε θα μείνει κρυφό και για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε.

NEO PROACE
NISSAN