• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Στην εικόνα βλέπετε το Volvo XC90 που βρίσκεται μέσα στα μοντέλα που έχουν ανακληθεί.

Η Volvo ανακαλεί 507.000 οχήματα

Διαβάστηκε από 1598 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/7/2019
 

Η Volvo ανακαλεί 507.000 οχήματα παγκοσμίως εξαιτίας ενός ελαττωματικού εξαρτήματος του κινητήρα το οποίο, σε ακραίες περιπτώσεις, θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά.

Συγκεκριμένα η εταιρεία δήλωσε πως έπειτα από δικές της έρευνες εντοπίστηκε πως «σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις η πολλαπλή εισαγωγής που είναι κατασκευασμένη από πλαστικό μπορεί να λιώσει και να παραμορφωθεί». Έτσι πήρε την απόφαση να προχωρήσει στην ανάκληση των αυτοκινήτων που αφορά μοντέλα που κατασκευάστηκαν μεταξύ του 2014 και 2019 και διαθέτουν τον 2λιτρο τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα της μάρκας.
 
Τα μοντέλα που επηρεάζονται είναι τα S60, S80, S90, V40, V60, V70, V90, XC60 και XC90.
 
Ενώ η εταιρεία δεν έχει αναφορές για ατυχήματα ή τραυματισμούς, όλοι οι πελάτες αναμένεται να λάβουν μια επιστολή που θα τους ζητάει να επικοινωνήσουν με τον τοπικό λιανοπωλητή τους για να προχωρήσουν οι διορθωτικές ενέργειες.
 
Ο Stefan Elfstrom, εκπρόσωπος της Volvo, όταν του ζητήθηκε να παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με τις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις ανέφερε «Δεν σχολιάζουμε το κόστος», ενώ από τη μεριά της η εταιρεία αναφορικά με το πρόβλημα τόνισε πως «Στη χειρότερη περίπτωση, υπάρχει η πιθανότητα να παρουσιαστεί πυρκαγιά στον πυθμένα του κινητήρα».
 
Τέλος σημείωσε πως η εταιρεία επιθυμεί να επιδιορθώσει τα ελαττωματικά οχήματα όσο το δυνατόν γρηγορότερα και οι πελάτες δεν θα επιβαρύνονται με κανένα κόστος.

Tags: VOLVO