H βόλτα της Bugatti La Voiture Noire (+vid)

2.745 Επισκέψεις στο άρθρο (27/5/2019)

Το πιο ακριβό αυτοκίνητο στον κόσμο βγήκε να πάρει τον αέρα του στο Concorso d Eleganza Villa d Este και τράβηξε όλα τα βλέμματα. Δείτε το.

Το πιο ακριβό αυτοκίνητο στον κόσμο, η Bugatti La Voiture Noire, βγήκε για λίγο από τα σαλόνια της γαλλικής μάρκας και βρέθηκε στην Ιταλία για το Concorso d Eleganza Villa d Este.

Στο video παρακάτω, θα δείτε το μοντέλο προ-παραγωγής, κάτι που σημαίνει πως κάτω από το καπό δεν υπάρχει ο W16 των 8 λίτρων απόδοσης 1.500 ίππων και 1.600 Νm ροπής αλλά ένα ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο, αγνώστων λοιπών στοιχείων. Το αυτοκίνητο είναι η μοντέρνα εκδοχή της Τype 57 SC Atlantic αλλά, όπως περιμέναμε, δεν πρόκειται για ένα εντελώς νέο μοντέλο, αλλά μια ειδική έκδοση της Chiron.

 
Aν και βασίζεται λοιπόν στο γαλλικό υπεραυτοκίνητο, το «La Voiture Noire» εξοπλίζεται με μοναδικό ανθρακονημάτινο bodykit σε μαύρο φινίρισμα. Ο πρόβολος του μοντέλου ξεχωρίζει χάρη στα νέας σχεδίασης φωτιστικά σώματα αλλά και τον μεγάλο προφυλακτήρα πάνω στον οποίο ενσωματώνονται τρεις μεγάλοι αεραγωγοί  και ένας πολύ σπορτίφ διαχύτης. Στο πλάι την παράσταση κλέβουν οι ριζοσπαστικής σχεδίασης ζάντες ενώ πίσω, υπάρχει ένα φωτιστικό σώμα που καλύπτει όλη την επιφάνεια σε σχήμα κύματος. Πιο χαμηλά, δεν γίνεται να μην παρατηρήσει κάποιος τον δυναμικό διαχύτη αλλά και τις 6 απολήξεις του συστήματος εξάτμισης.

Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει γίνει γνωστός ποιος είναι τελικά ο άνθρωπος που έδωσε 16,7 εκατομμύρια ευρώ για την αποκτήσει. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως το πρόσωπο που την αγόρασε είναι ο πρώην πρόεδρος του VW Group, κ. Ferdinand Piech, αφού ο Kριστιάνο Ρονάλντο διέψευσε τις φήμες που έλεγαν πως είναι αυτός ο ιδιοκτήτης.
 
 

ELASTIKA 2024
OPEL