9 φωτογραφίες »

Τα αυτοκίνητα είναι προς το παρόν διαθέσιμα για παραγγελία στη Γερμανία.

Η ισχυρότερη Porsche Panamera έφτασε

5.680 Επισκέψεις στο άρθρο (20/10/2020)

Η Porsche έχει ξεκινήσει και παρουσιάζει τις ανανεωμένες εκδόσεις της Panamera από το καλοκαίρι και σήμερα μεταξύ άλλων προχώρησε στις συστάσεις με την ανανεωμένη και ισχυρότερη έκδοση του μοντέλου. Αυτή είναι η Plug-In υβριδική Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid.


Μπαίνοντας κατευθείαν στο κυρίως θέμα, όπως προαναφέραμε μπροστά μας έχουμε την ισχυρότερη Panamera από όλες όσες υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Η Turbo S E-Hybrid συνδυάζει τον twin-turbo V8 4,0 λίτρων κινητήρα (571 ίππους) με ένα ηλεκτρικό μοτέρ (136 ίππους) που ενσωματώνεται στο PDK οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Αυτό δίνει συνδυασμένη ισχύ 699 ίππων και 870 Nm ροπής στο μοντέλο επιτρέποντάς στα σεντάν και Sport Turismo μοντέλα να κάνουν το 0-100 χλμ./ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτά με τελική ταχύτητα τα 315 χλμ./ώρα.
 
Στη γκάμα της γερμανικής εταιρείας υπάρχει και η Panamera 4 E-Hybrid που διατίθεται κάτω από την πρόσφατα αποκαλυφθείσα Panamera 4S E-Hybrid. Το μοντέλο διαθέτει σύστημα κίνησης που συνδυάζει τον 2,9 λίτρων κινητήρα twin-turbo V6 με ένα ηλεκτρικό μοτέρ που ενσωματώνεται στο PDK οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Η συνδυασμένη ισχύ ανέρχεται στα 461 άλογα με το 0-100 χλμ./ώρα να αντιστοιχεί σε χρόνο 4,4 δευτερολέπτων.
 
Σε ότι αφορά την ηλεκτρική αυτονομία η Porsche ανακοίνωσε ότι η Panamera Turbo S E-Hybrid θα μπορεί να κινηθεί με ρεύμα για 50 χιλιόμετρα, ενώ η Panamera 4 E-Hybrid για 56 χιλιόμετρα.
 
H Porsche θα προσφέρει την Turbo S E-Hybrid σε σεντάν, Executive και Sport Turismo εκδόσεις, ενώ εξωτερικά πρέπει να πούμε πως το μοντέλο έρχεται με πολλά κοινά χαρακτηριστικά που είδαμε και στις άλλες Panamera. Φυσικά μικρές αλλαγές υπάρχουν όπως για παράδειγμα οι μεγαλύτεροι αεραγωγοί στο πλάι.
 
Εκτός από τα Plug-In υβριδικά μοντέλα η Porsche παρουσίασε και την Panamera 4S. Το εν λόγω μοντέλο κάνει χρήση του V6 twin-turbo 2,9 λίτρων κινητήρα ο οποίος προσφέρει 440 ίππους με το 0-100 χλμ./ώρα να γίνεται σε 4,1 δευτερόλεπτα όταν είναι εξοπλισμένη με το προαιρετικό πακέτο Sport Chrono. Η τελική ταχύτητα έχει αυξηθεί στα 295 χλμ./ώρα.
 
Τα αυτοκίνητα είναι προς το παρόν διαθέσιμα για παραγγελία στη Γερμανία και θα φτάσουν στις αντιπροσωπείες τον Δεκέμβριο.

Mercedes
moto