3 φωτογραφίες »

Η «καυτή» Porsche Cayenne Coupe έγραψε ιστορία στο Ring

3.150 Επισκέψεις στο άρθρο (17/6/2021)

Νέα «βασίλισσα» έχει πλέον η πίστα του Nurburgring Nordschleife, αφού η νέα καυτή έκδοση της Porsche Cayenne Coupe έσπασε τα χρονόμετρα και έκανε δικό της το ρεκόρ ανάμεσα στα μοντέλα της κατηγορίας της.

Η πιο «καυτή» Porsche Cayenne Coupe μπορεί να μην έχει λάβει ακόμα την ονομασία της, ωστόσο πρόσφατα πήρε τον πρώτο της τίτλο, καλύπτοντας γρηγορότερα από κάθε άλλο SUV την πίστα του Nurburgring στη Γερμανία. Αφήνοντας τους αριθμούς να μιλήσουν, η νέα «βασίλισσα» του Ring χρειάστηκε 7 λεπτά και 38,925 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσει ένα γύρο, ξεπερνώντας έτσι το ρεκόρ του Audi RS Q8 με χρόνο 7: 42,253.
 
Παρά το γεγονός πως η νέα Cayenne Coupe δεν έχει αποκαλυφθεί, το μοντέλο πιστοποιήθηκε από τους υπεύθυνους ως όχημα παραγωγής και έτσι κατοχύρωσε το ρεκόρ στην κατηγορία «SUV, off-road οχήματα, van, Pick-Up» παραγωγής.
 
Υπεύθυνος για να οδηγήσει την ισχυρή Porsche Cayenne Coupe στο ρεκόρ ήταν ο Lars Kern, ενώ το αυτοκίνητο ήταν εξοπλισμένο με αγωνιστικό κάθισμα, roll cage και ελαστικά Pirelli P Zero Corsa 22 ιντσών που έχουν αναπτυχθεί ειδικά για αυτό το μοντέλο και διατίθενται ως βασικός εξοπλισμός.     

Από τη στιγμή που η νέα έκδοση της Cayenne Coupe δεν έχει αποκαλυφθεί, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τον κινητήρα με τον οποίο εξοπλίζεται. Η φημολογία που έχει αναπτυχθεί αναφέρει πως κάτω από το καπό θα είναι ένας V8 twin-turbo κινητήρας χωρητικότητας 4,0 λίτρων, ο οποίος υπολογίζεται πως θα προσφέρει 640 ίππους, όμως όλα αυτά μένουν να φανούν.
 
Η Porsche δεν αναφέρει πότε ακριβώς σκοπεύει να πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου, αλλά υπογραμμίζει πως θα γίνει σύντομα.

Δείτε τον γύρο-ρεκόρ από το 2:16 του βίντεο
 

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το >>
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook >>

Mercedes
test center