Η Hongqi, η παλαιότερη μάρκα επιβατικών αυτοκινήτων στην Κίνα παρουσίασε το νέο της πολυτελές σεντάν.

Το νέο μοντέλο έχει την ονομασία Hongqi L5.

Όπως οι Ghost και Phantom, έτσι και η Hongqi πήρε την απόφαση να εξοπλίσει το L5 με πίσω πόρτες οι οποίες ανοίγουν αντικρίστηκα.

Στο εσωτερικό η μάρκα έχει τοποθετήσει ένα ρετρό τιμόνι με δύο ακτίνες.

Η κινεζική «Rolls-Royce»

1.770 Επισκέψεις στο άρθρο (16/12/2019)

Η Hongqi, η παλαιότερη μάρκα επιβατικών αυτοκινήτων στην Κίνα παρουσίασε το νέο της πολυτελές σεντάν, το οποίο θα μπορούσαμε πολύ εύκολα να αποκαλέσουμε ως μία κινέζικη Rolls-Royce.

Το νέο μοντέλο που έχει την ονομασία  Hongqi L5, αν και διαφοροποιείται κάπως στο εμπρόσθιο μέρος λόγω των στρογγυλών φωτιστικών σωμάτων, δεν συμβαίνει το ίδιο στο υπόλοιπο μέρος του αμαξώματος. Τόσο το προφίλ, όσο και το πίσω μέρος θα λέγαμε πως έχουν ξεπατικωθεί από τα αυτοκίνητα της Rolls-Royce. Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό. Όπως οι Ghost και Phantom, έτσι και η Hongqi πήρε την απόφαση να εξοπλίσει το L5 με πίσω πόρτες οι οποίες ανοίγουν αντικρίστηκα, στοιχείο που η αλήθεια είναι ότι συναντούμε και σε άλλα μοντέλα που στοχεύουν στην πολυτέλεια.
 
Στο εσωτερικό η μάρκα έχει τοποθετήσει ένα ρετρό τιμόνι με δύο ακτίνες, αλλά το εντυπωσιακότερο της όλης υπόθεσης είναι πως ο πίνακας οργάνων δεν βρίσκεται πίσω από το τιμόνι, καθώς έχει μεταφερθεί στο κέντρο του ταμπλό. Ακριβώς από κάτω βρίσκονται δύο αεραγωγοί και μία οθόνη αφής που φαίνεται αν φιλοξενεί τα χειριστήρια ελέγχου του κλιματισμού και της θέρμανσης.
 
Το νέο Hongqi L5 θα τροφοδοτείται από έναν κινητήρα V12 6,0 λίτρων που προσφέρει 414 ίππους και ροπή στρέψης 550 Nm και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 6 ταχυτήτων που στέλνει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Mercedes
test center