Αναλυτικά οι πωλήσεις.

Πρώτα τα SUV.

Η πορεία των ηλεκτρικών.

H μάρκα που πήρε «χρυσό μετάλλιο» σε πωλήσεις

10.026 Επισκέψεις στο άρθρο (22/2/2019)

Η φίρμα που αναδείχθηκε πρώτη σε πωλήσεις έχει και δύο μοντέλα της στην πρώτη τριάδα με τα πιο δημοφιλή μοντέλα. Ποια είναι άραγε;

Η αυτοκινητοβιομηχανία συνέχισε να σημειώνει σημαντικές πωλήσεις και το 2018, παρά το γεγονός ότι οι ταξινομήσεις καινούριων αυτοκινήτων σημείωσαν ελάχιστη πτώση της τάξης του 0,5%, σύμφωνα με στοιχεία της JATO Dynamics.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που έδωσε στην δημοσιότητα η εταιρεία μετρήσεων, η μάρκα με τις περισσότερες πωλήσεις για το 2018 ήταν η Toyota με 8.091.277 πωλήσεις. Πίσω της βρέθηκε η VW ενώ την πεντάδα έκλεισαν η Ford, η Honda και η Nissan. Όσον αφορά τα μοντέλα, πρώτη με 1.076.153 πωλήσεις ήταν η Σειρά F των pick-up της Ford, αν όμως δεν ληφθούν υπόψη τα επαγγελματικά οχήματα, η πρωτιά πάει στην Toyota Corolla. Tα μοντέλα που την ακολουθούν είναι το Honda Civic, το RAV4 και το Nissan X-Trail.
 
H αγορά στην οποία σημειώθηκαν οι περισσότερες πωλήσεις ήταν η Kίνα (με 28,08 εκατ. αυτοκίνητα) παρά το γεγονός ότι σε σχέση με το 2017 οι συνολικές ταξινομήσεις μειώθηκαν κατά 2,8%. Οι πωλήσεις στην Ευρώπη έφτασαν τα 17,7 εκατομμύρια, στην Βόρεια Αμερική το νούμερο μειώθηκε κατά 0,2% σε 17,3 εκατομμύρια, ενώ στην Λατινική Αμερική παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη αύξηση στις πωλήσεις με 7% (πωλήθηκαν όμως μόνο 4,30 εκατομμύρια αυτοκίνητα).

Η πιο δημοφιλής κατηγορία αυτοκινήτων για το 2018 ήταν με μεγάλη διαφορά αυτή των SUV. Δεύτερα στις προτιμήσεις του κοινού ήταν τα compact μοντέλα, τρίτα τα μικρότερα subcompact και ακολούθησαν τα μεσαία και τα πολυμορφικά.
 

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda