• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Fiat Panda Vs Toyota Aygo

Το Panda και στο εσωτερικό του διατηρεί τη σχεδίαση με τα τετράγωνο μοτίβα, τα οποία τα συναντάμε σε διάφορα μέρη του.

Το εσωτερικό του Aygo θυμίζει αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας, αίσθηση για την οποία κατά ένα μέρος οφείλεται και στην μεγάλη οθόνη αφής 7 ιντσών.

Μίνι: Fiat Panda vs Toyota Aygo

20.742 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 3/3/2018

Tα Fiat Panda και Toyota Aygo είναι τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα πόλης στην αγορά. Το Panda στηρίζει την επιτυχία του σε μεγάλο βαθμό στην πληθώρα εκδόσεων που διαθέτει, αφού διατίθεται με 2 κινητήρες βενζίνης (0,9 και 1,2 λτ.) και έναν πετρελαίου (1,3 λτ.), αλλά και σε έκδοση LPG. Επιπρόσθετα διατίθεται και σε έκδοση με crossover χαρακτήρα και τετρακίνηση. Το Αygo από την άλλη διατίθεται αποκλειστικά με κινητήρα βενζίνης 1,0 λτ. σε 3θυρες και 5θυρες εκδόσεις. 

Σχεδίαση: Μοντέρνα και παιχνιδιάρικα
Με διαστάσεις κοντά στα 3,5 μ., τα δύο πιο δημοφιλή Μίνι προβάλλουν άμεσα τον παιχνιδιάρικο χαρακτήρα τους. Το Panda ακολουθεί μια πιο συμβατική σχεδίαση σε τετραγωνισμένο μοτίβο. Το Aygo κερδίζει με την πρώτη ματιά τις εντυπώσεις με την δυναμική και πολύ μοντέρνα σχεδίασή του εφαρμόζοντας πολλές καμπύλες, αρκετές ακμές, αλλά και χρωματικά μοτίβα, με το μεγάλο «X» της μάσκας να ξεχωρίζει.

Κινητήρες-Επιδόσεις: Ιδια απόδοση, πιο oικονομικό το Aygo
Με το Aygo να διατίθεται αποκλειστικά με τον τρικύλινδρο 1.000άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα της Toyota απόδοσης 69 ίππων, απέναντί του μπαίνει το ίδιας απόδοσης τετρακύλινδρο σύνολο της Fiat, χωρητικότητας 1,2 λίτρων. Οι επιδόσεις σε κάθε περίπτωση είναι ισάξιες και ικανές για τα αστικού προσανατολισμού αυτοκίνητα, ενώ το χαμηλό τους βάρος σε κάθε περίπτωση συμβάλει θετικά στην επίτευξη χαμηλών τιμών καταναλώσεων. Στην πράξη, ο κινητήρας του Aygo δείχνει πιο νευρικός και καλύτερος σε απόκριση, με τον 1,2 λτ. κινητήρα του Panda να παρουσιάζει πιο ήσυχη λειτουργία. 

Στο δρόμο: Μες στης πόλης τα στενά
Εξαιρετική εικόνα παρουσιάζουν στο δρόμο τα δύο μίνι αυτοκίνητα με επίκεντρο τις αστικές μετακινήσεις. Το Panda ξεχωρίζει για την καλή ποιότητα κύλισης και την ρύθμιση της ανάρτησής του ενώ έχει και πιο ευέλικτο χαρακτήρα με κύκλο στροφής 9,3 μ. αλλά και επιπλέον υποβοήθηση στο τιμόνι για διευκόλυνση σε ελιγμούς. Το Aygo από την άλλη παρουσιάζει πιο ευχάριστο οδηγικό χαρακτήρα σε αίσθηση, ενώ είναι ασφαλές και σταθερό ακόμα και σε εκτός πόλης διαδρομές. 

Εσωτερικό-Χώροι: Πιο ευχάριστο το Aygo, πιο ευρύχωρο το Panda
Στο εσωτερικό τους, τα αυτοκίνητα του συγκριτικού ακολουθούν την νεανική τους ταυτότητα με ευχάριστο διάκοσμο και καλή ποιότητα κατασκευής για τα δεδομένα της κατηγορίας. Το Aygo θυμίζει αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας, ενώ τα υλικά μπορεί να είναι σκληρά στην αφή, αλλά διαθέτουν στιβαρή κατασκευή. Λιγότερο εντυπωσιακό, είναι το εσωτερικό του Panda σχεδιαστικά, το οποίο ακολουθεί κι εδώ πιο τετράγωνα μοτίβα. Κατά τα λοιπά, τα σκληρά πλαστικά του ταμπλό έχουν καλή συναρμογή και σωστό φινίρισμα, ενώ πολύ θετική είναι η διχρωμία στο ταμπλό. Εκμεταλλευόμενο τις μεγαλύτερες διαστάσεις του και το υψηλότερο παρουσιαστικό του, το Fiat Panda προσφέρει καλύτερους χώρους για τους επιβάτες αλλά και τις αποσκευές τους (225 έναντι 165 λίτρων στο Aygo).

Συμπέρασμα
Δεδομένα πρόκειται για τα δυο καλύτερα και πιο πλήρη από κάθε άποψη αυτοκίνητα πόλης. Μεταξύ τους θα επιλέγαμε το Toyota Aygo για τον πιο σύγχρονο αλλά και πιο ευχάριστο χαρακτήρα του, ωστόσο οι μεγαλύτεροι χώροι, η πληθώρα εκδόσεων και ο αστικός προσανατολισμός του Panda είναι τομείς που χαρίζουν την κορυφή της κατηγορίας σε αυτό.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
Σχολιάστε την είδηση 3 σχόλια