Toyota Yaris Vs Opel Corsa
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Toyota Yaris Vs Opel Corsa

Μικρά: Toyota Yaris vs Opel Corsa

23.592 Επισκέψεις στο άρθρο

Το 2017 τα Toyota Yaris και Opel Corsa ήταν τα δημοφιλέστερα αυτοκίνητα της αγοράς συνολικά. Αντιμέτωπα εδώ είναι τα δυο best seller στις βενζινοκίνητες εκδόσεις με κινητήρες παραπλήσιας απόδοσης που είναι σε θέση να καλύψουν και εκτός πόλης ανάγκες. 

Το εσωτερικό του νέου Corsa έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και ενδιαφέρουσα νεανική σχεδίαση.

Το εσωτερικό του νέου Corsa έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και ενδιαφέρουσα νεανική σχεδίαση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Σχεδίαση: Πιο δυναμικό το ανανεωμένο Yaris
Αισθητικά τα δύο μοντέλα κρίνονται κομψά ακολουθώντας τις γραμμές των προκατόχων τους σε φυσικά πιο εκσυγχρονισμένη μορφή. Το ανανεωμένο Yaris απέκτησε περισσότερο δυναμική εικόνα στο εμπρός μέρος αλλά και πιο εκλεπτυσμένη πίσω, ενώ το Opel Corsa συγκριτικά είναι πιο ουδέτερο σχεδιαστικά.

Κινητήρες: Υπεροχή Corsa σε επιδόσεις, Yaris σε τεχνολογία
Η Toyota πάει κόντρα στο downsizing με την ανανεωμένη έκδοση του Yaris να εφοδιάζεται με ένα νέο σύγχρονο μοτέρ 1,5 λίτρων το οποίο χρησιμοποιεί διπλό κύκλο λειτουργίας Otto-Atkinson. O 1,5 VVT-iE κινητήρας έχει καλή απόκριση στο γκάζι, αλλά του λείπει η ροπή χαμηλά σε σχέση με τον 1,0 turbo του Corsa των 115 ίππων, με αποτέλεσμα εκείνος του Corsa να παρουσιάζει πιο θετικό τράβηγμα και καλύτερη ελαστικότητα. Παράλληλα προσφέρει και καλύτερες επιδόσεις αλλά και ελαφρώς χαμηλότερη κατανάλωση, στοιχεία που αρκούν για να τον βγάλουν «νικητή» στην σύγκριση. Πάντως, σε ήχο, ευστροφία αλλά και σε αίσθηση κιβωτίου, το Yaris υπερισχύει.

Στο δρόμο: Πιο δυναμικό το Corsa, ολοκληρωμένο το Yaris
Οι κόμπακτ διαστάσεις των μοντέλων σε συνδυασμό με τους αποτελεσματικούς τους κινητήρες, αποτελούν εγγύηση για ένα άνετο αλλά και ευχάριστο οδηγικά ταξίδι. Κάθε ένα ωστόσο διαθέτει τα δικά του οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά με το Yaris να εστιάζει περισσότερο στον τομέα της άνεσης στην αστική καθημερινότητα, ενώ γενικότερα διαθέτει ένα πιο all around χαρακτήρα, αρκετά φιλικό προς το χρήστη. Είναι το πιο ευκολοδήγητο και αρκετά ευέλικτο (κύκλος στροφής 9,6 μ.), ενώ στον αυτοκινητόδρομο σε κερδίζει με την ποιότητα κύλισης του και τη σταθερότητά του. Το Opel Corsa από την άλλη διακρίνεται για τη στιβαρότητά του στο δρόμο και το ευχάριστο οδηγικό προφίλ του, συνδυάζοντας σταθερότητα στον ανοιχτό δρόμο και καλό κράτημα στις στροφές. Αυτό που θα θέλαμε θα ήταν λίγο καλύτερη αίσθηση και από τα 2 αυτοκίνητα.

Εσωτερικό-Χώροι: Πρακτικότητα και χώροι από το Yaris, εμφάνιση και ποιότητα από Corsa
Tο ανανεωμένο Yaris φρεσκάρισε το προφίλ του αρκετά και στο εσωτερικό, όντας πλέον πιο μοντέρνο, ενώ κύριο χαρακτηριστικό του εξακολουθεί να είναι η πρακτικότητά του, τομέας που δεν έχει αντίπαλο. Το Opel Corsa από την άλλη διαθέτει πιο νεανικό διάκοσμο με την οθόνη αφής 7 ιντσών του συστήματος πολυμέσων IntelliLink να είναι στάνταρ σε αυτή την έκδοση. Ποιοτικά, το Corsa επιδεικνύει ελαφρώς καλύτερη ποιότητα υλικών με την συναρμολόγηση και το φινίρισμα να βρίσκονται σε πολύ καλά επίπεδα και στα δύο μοντέλα.  Οι χώροι τέλος, είναι μεγαλύτεροι για τους επιβάτες στο Yaris με σημαντικό πλεονέκτημα στο διαθέσιμο εσωτερικό πλάτους του πίσω καθίσματος, ενώ ο χώρος αποσκευών του είναι κατά 1 μόλις λίτρο μεγαλύτερος.

Συμπέρασμα: Είναι τα καλύτερα μικρά
Δεν είναι τυχαίο που τα δύο μοντέλα βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις του αγοραστικού κοινού αφού αποτελούν τα πιο ικανά μικρά αυτοκίνητα της αγοράς και επιδεικνύουν εξαιρετικά πλήρες προφίλ σε όλα τα επίπεδα ιδιαίτερα στις εκδόσεις που συγκρίνουμε.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ELASTIKA 2024
moto