Η μικρότερη παραγωγή της Volkswagen από το 1958

Η μικρότερη παραγωγή της Volkswagen από το 1958

1.893 Επισκέψεις στο άρθρο (22/10/2021)

Το βασικό εργοστάσιο της Volkswagen στο Wolfsburg της Γερμανίας, κατασκευάζει τα λιγότερα αυτοκίνητα φέτος μετρώντας από το 1958, με νούμερο ρεκόρ και αρκετά πίσω από τον ετήσιο μέσο όρο παραγωγής που υπήρχε πριν την πανδημία.

Το κεντρικό εργοστάσιο του Group παρήγαγε μόλις 300.000 οχήματα μέχρι στιγμής, πολύ πίσω από τα 780.000 αυτοκίνητα που περνάνε τις πόρτες του κατά μέσο όρο κάθε χρόνο. Στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις «χτίζονται» τα VW Golf, Touran, Tiguan και SEAT Tarraco, με την εταιρία πίσω στο 2018, να δήλωνε πως θα ξεπερνάγανε το 1 εκατομμύριο οχήματα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

Πανδημία και ελλείψεις στους ημιαγωγούς, οι βασικές αιτίες

Από τότε έχουν αλλάξει πολλά, με μία πανδημία να έχει μεσολαβήσει και τον κακό βραχνά που μαστίζει τις εφοδιαστικές αλυσίδες όλων των κατασκευαστών, τις ελλείψεις στους ημιαγωγούς. Τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα την μείωση σχεδόν 500.000 οχημάτων, ενώ ειδικοί λένε πως δεν θα ξεπεράσουμε το εφοδιαστικό πρόβλημα μέχρι και το 2022.
 

Επείγει η αναβάθμιση του εργοστασίου για να ακολουθήσει τον ανταγωνισμό

Οι γλώσσες πάντως λένε πως για αυτή την μείωση ευθύνεται και το ίδιο εργοστάσιο, το οποίο δεν είναι ακόμα εξοπλισμένο για την παραγωγή ηλεκτροκίνητων μοντέλων, γεγονός που το τοποθετεί σε μειονεκτική θέση σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Εδώ να θυμίσουμε την Tesla, η οποία πρόσφατα εγκαινίασε το νέο εργοστάσιό της λίγα χιλιόμετρα παραπέρα, στο Βερολίνο.
 

Οι καθυστερήσεις κοστίζουν 30.000 εργαζόμενους

Τέλος, ο διευθυντής της Volkswagen, Herbert Diess, κάνει σχόλια πως μία τέτοια καθυστέρηση στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του εργοστασίου, μπορεί να έχει αντίκτυπο σε κόψιμο 30.000 θέσεων εργασίας, δηλαδή το ¼ των συνολικών της υπαλλήλων.

Πτώση παραγωγής για το κεντρικό εργοστάσιο της Volkswagen.
-Το κεντρικό εργοστάσιο του VW Group παρήγαγε 300.000 οχήματα μέχρι στιγμής, σε σχέση με τα 780.000 του μέσου όρου.
-Η πανδημία και οι ελλείψεις στα μικροτσίπ έχουν στοιχίσει στην εταιρία 500.000 οχήματα.
-Η Volkswagen ακόμα να εξελίξει το κεντρικό της εργοστάσιο ώστε να παράγει ηλεκτροκίνητα.
Θα καταφέρει να ξεπεράσει τις δυσκολίες η VW ή θα μείνει πίσω στον ανταγωνισμό;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda