7 φωτογραφίες »

Η μοναδική Bentley Bentayga της Mulliner

4.046 Επισκέψεις στο άρθρο (1/4/2021)

Μια μοναδικής σχεδίασης Bentley Bentayga αποκάλυψε η Mulliner, λίγο πριν την Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης. Τι ιδιαίτερο έχει αυτό το «one-off» μοντέλο;

Η Mulliner, το ειδικό τμήμα «περιποίησης» της Bentley, αποκάλυψε την τελευταία της δημιουργία, μια ειδικά σχεδιασμένη Bentayga Hybrid, σε πράσινο κυπαρισσί χρώμα, για λογαριασμό ενός πελάτη από την Κίνα, και θα παρουσιαστεί στην Έκθεση της Σαγκάης στα τέλη του μήνα.

Βαμμένη στην σκούρα πράσινη απόχρωση «Viridian», του παλαιότερου υβριδικού concept της φίρμας EXP 10 Speed 6, με πορτοκαλί και χρυσά μέταλλα, εκφράζει σύμφωνα με την Mulliner, την αγνότητα, την αναγέννηση, την ελπίδα, την αρμονία και την ανάπτυξη με βάση την κινέζινη κουλτούρα. Στο εξωτερικό ξεχωρίζουν και οι 22 ιντσών ζάντες αλουμινίου, με τις εσωτερικές τους λεπτομέρειες επίσης βαμμένες στην ιδιαίτερη απόχρωση του αμαξώματος.

Περνώντας στην καμπίνα, το μάτι γεμίζει το σκούρο πράσινο δέρμα που έχει επιλεγεί τόσο για τα καθίσματα, όσο και για τις επενδύσεις σε ταμπλό, κεντρική κονσόλα και πλαϊνά πάνελ στις πόρτες, με τις πυκνές λευκές ραφές να προσφέρουν την απαραίτητη αντίθεση. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι ραφές είναι χειροποίητες με την διαδικασία να διαρκεί τουλάχιστον 44 ώρες. Μάλιστα, στην κεντρική κονσόλα των πίσω θέσεων, οι επιβάτες θα βρουν ένα ενσωματωμένο ψυγείο για τη σαμπάνια τους με όλα τα απαραίτητα gadgets και δύο κρυστάλλινα, χειροποίητα ποτήρια.

Τέλος, κάτω από το καπό της Bentayga Hybrid βρίσκεται ένας 3λιτρος V6 βενζινοκινητήρας, συνοδευόμενος από έναν ηλεκτροκινητήρα, με την συνολική ισχύ του plug-in συνόλου να φτάνει τους 443 ίππους. Οι επιδόσεις είναι καταιγιστικές, καθώς για το 0-100 χρειάζεται λίγο πάνω από 5 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 250 χλμ.

peugeot
NISSAN