Τα προβλήματα της νοθείας του υγραερίου κίνησης, με δεδομένα τα αργά αντανακλαστικά των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν οι υγιείς εταιρείες του κλάδου, όπως η Coral Gas.

Τα προβλήματα της νοθείας του υγραερίου κίνησης, με δεδομένα τα αργά αντανακλαστικά των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν οι υγιείς εταιρείες του κλάδου, όπως η Coral Gas.

Νοθευμένο LPG! Πως γλιτώνεις χρήματα & ταλαιπωρίες
  • Τα προβλήματα της νοθείας του υγραερίου κίνησης, με δεδομένα τα αργά αντανακλαστικά των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν οι υγιείς εταιρείες του κλάδου, όπως η Coral Gas.
  • Νοθευμένο LPG! Πως γλιτώνεις χρήματα & ταλαιπωρίες

Νοθευμένο LPG! Πως γλιτώνεις χρήματα & ταλαιπωρίες

24043 Επισκέψεις στο άρθρο

Είναι αμαρτία, ειδικά «τέτοιες εποχές», να έχεις επενδύσει σε μετατροπή (ή αγορά) υγραεριοκίνητου αυτοκινήτου με στόχο την μεγάλη εξοικονόμηση που προσφέρει η κατανάλωση του και να την πατήσεις με extra έξοδα και προβλήματα στον κινητήρα σου, από νοθευμένο υγραέριο. Διάβασε, μάθε, λάβε (τα μέτρα σου).

coral gas
MASTER DIRECT

-20% του υγραερίου κίνησης που πωλείται  στην Ελλάδα προέρχεται από παραδόσεις υγραερίου βιομηχανίας

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

- όλα τα πρατήρια οφείλουν να εκδίδουν αυτόματα απόδειξης λιανικής πώλησης
-πρέπει να ελέγχετε από που αγοράζεται καύσιμο
-η εταιρεία Coral Gas εφαρμόζειτο καινοτόμο & πρωτοποριακό στην Ευρώπη σύστημα μοριακής ιχνηθέτησης υγραερίου

Εσείς είστε σίγουροι ότι βάζεται υγραέριο κίνησης ή για ...μαγείρεμα;

Όπως όλοι oι κλάδοι που σχετίζονται με τα καύσιμα κίνησης (και θέρμανσης( έτσι και αυτός του υγραερίου κίνησης (LPG) μαστίζεται εδώ  και χρόνια από έντονη παραβατικότητα, καθώς κάποιοι "επιτήδειοι" πωλούν υγραέριο χαμηλότερης φορολογίας (βιομηχανικό), στα πρατήρια, ως υγραέριο κίνησης.

Εκτιμάται ότι πάνω από το 20% του υγραερίου κίνησης που πωλείται  στην Ελλάδα (περίπου 65 χιλιάδες μετρικοί τόνοι) προέρχεται από παραδόσεις υγραερίου βιομηχανίας, χαμηλότερου ΕΦΚ (φόρου κατανάλωσης), οι οποίες γίνονται παράνομα. Σημειώστε πως το «κίνησης» έχει φόρο 430 ευρώ ο μετρικός τόνος το δε «βιομηχανίας» μόλις 60 ευρώ ο μετρικός τόνος. 

Όλοι όσοι σχετίζονται με τον κλάδο γνωρίζουν πως το βιομηχανικό υγραέριο έχει λιγότερο προπάνιο (και επηρεάζει την απόδοση του κινητήρα) και υψηλότερες θειούχες ενώσεις που βλάπτουν το περιβάλλον. Παρόλαυτα η  -παράνομη- «κονόμα» μεγάλη (για λίγους και πονηρούς).

Πως ελέγχεται όλη η αλυσίδα διανομής, διάθεσης Υγραερίου κίνησης

Σύμφωνα με το νόμο όλα τα πρατήρια που διαθέτουν υγραέριο κίνησης οφείλουν να εκδίδουν αυτόματα απόδειξης λιανικής πώλησης προς τους αυτοκινητιστές. Οι αποδείξεις αυτές μάλιστα είναι συνδεδεμένες με το πληροφοριακό κέντρο της ΑΑΔΕ μέσω φορολογικού μηχανισμού, ώστε να πραγματοποιούνται οι απαραίτητοι έλεγχοι και για την νόμιμη διακίνηση του υγραερίου. Η απόδειξη μάλιστα που εκδίδεται, περιλαμβάνει και την ποσότητα του υγραερίου που πουλήθηκε καθώς και την ώρα της παραλαβής, όπως ακριβώς γίνεται και με τα υπόλοιπα υγρά καύσιμα.
 
Ταυτόχρονα οι εταιρίες εμπορίας υγραερίου, που εφοδιάζουν τα πρατήρια, οφείλουν να είναι συνδεδεμένες με την ΑΑΔΕ, πάλι μέσω φορολογικού μηχανισμού, ώστε ο έλεγχος του κυκλώματος διακίνησης του υγραερίου κίνησης να ελέγχεται αυτόματα και με ακρίβεια.
 
 

Συνέχεια του άρθρου >>>

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΥΓΡΑΕΡΙΟ (LPG)