Ο Herbert Diess.

H «ναζιστική» γκάφα του CEO της VW

2.500 Επισκέψεις στο άρθρο (15/3/2019)

Tρεις λέξεις ήταν αρκετές για να βάλουν στο στόχαστρο τον CEO της VW. Ιδού τι είπε.

Δημόσια συγνώμη ζήτησε ο CEO του VW Group Ηerbert Diess, επειδή χρησιμοποίησε μια έκφραση πολύ κοντινή στο ναζιστικό σλόγκαν “Arbeit macht frei” (μτφρ:Η εργασία απελευθερώνει), γνωστή για την παρουσία της πάνω από την είσοδο του στρατοπέδου εξόντωσης αντιφρονούντων και Εβραίων στο ¶ουσβιτς.
 
Ο Diess είπε συγκεκριμένα “Ebit macht frei” θέλοντας να δώσει έμφαση στο “Ebit” που σημαίνει στα γερμανικά ''τα συνολικά έσοδα μιας επιχείρησης'', ωστόσο όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος ήταν μια «άστοχη επιλογή λέξεων», αφού ξύπνησε πολύ αρνητικές μνήμες, τόσο της Γερμανίας όσο και ολόκληρης της ανθρωπότητας. Η δήλωση αυτή έγινε στο περιθώριο μιας εταιρικής εκδήλωσης της VW, όπου συμμετείχαν εκατοντάδες manager.

Ο Diess δήλωσε: «Ήταν πράγματι μια πολύ ατυχής επιλογή λέξεων και ζητάω συγνώμη αν προκάλεσα κάποιον πόνο χωρίς να το θέλω. Απολογούμαι πλήρως και χωρίς καμιά δικαιολογία. Το σχόλιο μου αναφερόταν  στο ότι έχουμε το περιθώριο να έχουμε μεγαλύτερη ελευθερία μέσα στο Group για να πάρουμε τις δικές μας αποφάσεις. Αυτό εννοούσα. Η VW έχει κάνει πολλές ενέργειες τα τελευταία χρόνια για να ενημερώσει την εταιρεία, εμένα αλλά και τους εργαζόμενους για την ιστορική ευθύνη που φέρει η VW λόγω των δεσμών που είχε με το Τρίτο Ράιχ».
 

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
vw