H τριγωνική γρίλια δίνει ξανά το παρών.

H νέα Αlfa Romeo MiTo;

36.826 Επισκέψεις στο άρθρο (5/2/2020)

Νέο όνομα αλλά και σχεδιαστική ταυτότητα που δεν απέχει πολύ από αυτά που έχουμε συνηθίσει προσφέρει ανεξάρτητος σχεδιαστής στον διάδοχο της MiTo.

Mε την ΜiTo να έχει κοπεί από την γκάμα της Alfa Romeo από την πλειοψηφία των ευρωπαϊκών αγορών, οι φίλοι της Alfa Romeo αγωνιούν για το τι έχει αποφασίσει να πράξει η φίρμα στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων.

Μέχρι αυτή την στιγμή, οι Ιταλοί κρατούν το στόμα τους κλειστό σχετικά με τα επόμενα τους σχέδια για τον διάδοχο της MiTo. Με την αναμονή των φίλων της φίρμας να μεγαλώνει, ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής αποφάσισε να αποκαλύψει τα ψηφιακά σχέδια του για τον αντικαταστάτη του μοντέλου παρουσιάζοντας την Alfa Romeo Milan.

Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς στις εικόνες, η σχεδιαστική ταυτότητα που ακολουθεί το μοντέλο δεν απομακρύνεται από τα καθιερωμένα. Στον πρόβολο η τριγωνική γρίλια δίνει ξανά το παρών σε ελαφρώς πιο μεγάλο μέγεθος και πλαισιώνεται από δύο μικρά στρογγυλά φώτα LED. Από πάνω τους, τα φώτα και το καπό φαίνεται πως δεν έχουν μεγάλες διαφορές σε σχέση με την τωρινή γενιά ενώ χαμηλότερα, ο προφυλακτήρας είναι πλήρως ανασχεδιασμένος. Στο νευρώδες πλαϊνό μέρος, οι ζάντες κλέβουν την παράσταση ενώ πίσω, δεν γινόταν να λείψουν τα στρογγυλά φώτα που κάνουν την ΜiTo άμεσα αναγνωρίσιμη.

Σαν γνήσιο τέκνο της Αlfa Romeo, ένα τέτοιο μοντέλο θα αφορούσε την premium κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων και θα μπορούσε να γίνει ο μεγάλος ανταγωνιστής του Audi A1. Η τιμή του φυσικά θα διαμορφωνόταν στα ίδια επίπεδα.

Αξίζει να σημειώσουμε πάντως πως ο Marchionne λίγο καιρό πριν τον θάνατό του είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να κατασκευαστεί μια νέα γενιά, σε αμάξωμα που την γνωρίσαμε, λέγοντας: «Εάν υπάρχει MiΤο στο μέλλον δεν νομίζω πως θα είναι στο ίδιο σχήμα, καθώς η αγορά των δίθυρων hatchback έχει συρρικνωθεί».

Toyota
moto