Τη νέα Evora GT4 Concept παρουσίασε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης η Lotus.

Η νέα Lotus Evora GT4 Concept διαθέτει μια σουίτα αναβαθμίσεων που αφορούν την απόδοση.

Πηγή ισχύος της πιστάδικης Lotus είναι μία βελτιωμένη έκδοση του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα με κομπρέσορα V6 3,5 λίτρων που συναντάμε στην Evora.

H Evora GT4 Concept περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο κατάλογο εξοπλισμού ασφαλείας.

Η νέα αγωνιστική Lotus Evora GT4 Concept

2.006 Επισκέψεις στο άρθρο (16/4/2019)

Τη νέα Evora GT4 Concept παρουσίασε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης η Lotus, η οποία έρχεται αποκλειστικά για χρήση στην πίστα και τελική ταχύτητα 274 χλμ./ώρα.

Η  νέα Lotus Evora GT4 Concept διαθέτει μια σουίτα αναβαθμίσεων που αφορούν την απόδοση. Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε η βρετανική φίρμα έχει προσφέρει στο μοντέλο ένα βελτιωμένο σύστημα ανάρτησης, έναν αναβαθμισμένο V6 κινητήρα,  ανθρακονημάτινο αμάξωμα, αλλά και συστήματα ασφαλείας σύμφωνα με τις προδιαγραφές της FIA. Μάλιστα υπογραμμίζει πως μετά την έγκριση του και από το 2020 θα συμμετάσχει με αυτό σε αγώνες.
 
Το τελευταίο έργο της μάρκας, βασίζεται στο ίδιο ελαφρύ αλουμινένιο πλαίσιο της Evora και έχοντας στη φαρέτρα του μεταξύ άλλων αναβαθμισμένα φρένα, ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, αλλά και ένα roll-cage εγκεκριμένο από τη FIA δηλώνει έτοιμο για να συμμετάσχει στα αγωνιστικά γεγονότα.
 
Πηγή ισχύος της πιστάδικης Lotus είναι μία βελτιωμένη έκδοση του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα με κομπρέσορα V6 3,5 λίτρων που συναντάμε στην Evora. Το μοτέρ αυτό προσφέρει 450 ίππους και 510 Nm ροπής, που περνά στον πίσω άξονα μέσω ενός εξατάχυτου κιβωτίου και ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης Torsen, επιτρέποντας τελική ταχύτητα 274 χλμ./ώρα.
 
Το μεγαλύτερο μέρος του αμαξώματος είναι κατασκευασμένο από ίνες άνθρακα, ενώ οι τροχοί είναι σφυρηλατημένοι από ελαφρύ αλουμίνιο.  Όλα αυτά καθιστούν το βάρος της Evora GT4 Concept στα 1.200 κιλά (χωρίς τον οδηγό), όντας 97 κιλά ελαφρύτερη από την οδική Evora GT410 Sport στην οποία και βασίζεται.
 
Τέλος για να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς των αγώνων της FIA, η Evora GT4 Concept περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο κατάλογο εξοπλισμού ασφαλείας.

AUTOFIT PASXA
skoda