Βλέπετε το Lexus LX 570.

Η ονομασία Lexus «LX600» κρύβει νέο κινητήρα;

1.720 Επισκέψεις στο άρθρο (18/10/2019)

Το λογότυπο «LX600» κατοχύρωσε η Lexus, μία ονομασία η οποία ίσως να κρύβει κάτι περισσότερο από ένα μοντέλο, όπως ένα νέο κινητήρα.

Το SUV-ναυαρχίδα της premium μάρκας της Toyota, λαμβάνει ισχύ από ένα ατμοσφαιρικό V8 5,7 λίτρων κινητήρα στην αγορά των ΗΠΑ, ο οποίος προσφέρει 388 ίππους και 546 Nm ροπής, ωστόσο φέρει την ονομασία LX 570. Σε άλλες αγορές, το μοντέλο που είναι βασισμένο στο Toyota Land Cruiser διατίθεται στην έκδοση LX 450d που εξοπλίζεται με ένα turbodiesel μοτέρ 4,5 λίτρων όπου προσφέρει 272 ίππους και 650 Nm.
 
Εάν λοιπόν η Lexus σκοπεύει να ακολουθήσει την ίδια λογική στην ονομασία των εκδόσεών του μοντέλου της, τότε σύμφωνα με τα μέσα του εξωτερικού ίσως το LX600 να τροφοδοτείται από έναν κινητήρα V8 6.0 λίτρων. Φυσικά αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί βέβαιο ιδιαίτερα από τη στιγμή που δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από την ιαπωνική μάρκα. Παράλληλα θα πρέπει να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή η Lexus δεν κατασκευάζει έναν τέτοιο κινητήρα.
 
Έτσι περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο η Lexus να εξοπλίσει τη νέα έκδοση του LX με έναν άλλο κινητήρα από την οικογένεια Toyota, όπως τον twin-turbo 3,5 λίτρων που έχει στη διάθεσή του το LS500.
 
Όποια και να είναι η κατάληξη, είναι προφανές πως η Lexus παρόλο το γεγονός πως η τρέχουσα γενιά της LX βρίσκεται στους δρόμους από το 2008, φαίνεται πως κάνει νέα σχέδια για τη διεύρυνση της γκάμας.

Toyota
test center