Το νέο premium οικογενειακό C-SUV της Mercedes είναι το «αστέρι» της κατηγορίας C-SUV, με προεξέχοντα στοιχεία τους χώρους, τον hi-tech προσανατολισμό και την πολυτέλεια, λόγω της ευγενούς καταγωγής τ
11 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το νέο premium οικογενειακό C-SUV της Mercedes είναι το «αστέρι» της κατηγορίας C-SUV, με προεξέχοντα στοιχεία τους χώρους, τον hi-tech προσανατολισμό και την πολυτέλεια, λόγω της ευγενούς καταγωγής του. Aνάμεσα σε ποια SUV μοντέλα της φίρμας τοποθετείται;

Mercedes GLB

2.663.845 Επισκέψεις στο άρθρο (24/11/2020)

Η Mercedes GLB είναι το πρώτο compact μοντέλο της πολυτελούς φίρμας, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 7 επιβάτες. Με μήκος 4,634 μ., πλάτος 1.834 μ. και ύψος 1.658 μ. τοποθετείται ανάμεσα στις GLA και GLC. Mπορεί να μην δείχνει τόσο ευρύχωρη με την πρώτη ματιά, ωστόσο η Mercedes προσφέρει την 7θέσια διαμόρφωση καμπίνας και μάλιστα 2 άτομα με ύψος μέχρι 1,68 μ. μπορούν να μετακινηθούν χωρίς παραχωρήσεις στην 3η σειρά καθισμάτων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »




Μιλώντας για την τρίτη σειρά καθισμάτων να πούμε πως η νέα GLB είναι το δεύτερο μοντέλο της Mercedes-Benz μετά τη GLE σε αυτή την κατηγορία που έχει αυτή τη δυνατότητα. Αν και αποτελεί προαιρετική επιλογή, η γερμανική φίρμα έχει φροντίσει να προσφέρει όλες τις ανέσεις στους δύο έξτρα επιβάτες, οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους τις δικές τους θήκες για ποτήρια αλλά και θύρες USB. Επιπλέον, σύμφωνα με τη μάρκα οι πλευρικοί αερόσακοι είναι σχεδιασμένοι με τέτοιο τρόπο ώστε να προστατεύουν τους επιβάτες της τρίτης σειράς, ενώ παράλληλα επισημαίνει τη διαθεσιμότητα σημείων για να εγκατασταθούν με ασφάλεια παιδικά καθίσματα.
 


Ως πεντάθεσια η GLB, που έρχεται με μεταξόνιο 2.829 χιλιοστών (10 εκατοστά μεγαλύτερο από της B-Class) και χώρο αποσκευών που κυμαίνεται από 560 έως 1.755 λίτρα, προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη άνεση στους επιβάτες. Αξίζει να σημειωθεί πως και αυτοί των πίσω θέσεων έχουν τη δυνατότητα να μετακινήσουν κατά 140 χιλιοστά εμπρός και πίσω τα καθίσματα για να βολευτούν όσο το δυνατόν καλύτερα.



Μένοντας στο εσωτερικό, ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων και μία οθόνη αφής για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, αμφότερα μεγέθους 7 ιντσών, «καλωσορίζουν» τον οδηγό. Το σύστημα MBUX με δυνατότητα φωνητικού ελέγχου είναι στάνταρ και μαζί του ένα σύνολο συστημάτων υποβοήθησης οδηγού συμπεριλαμβανομένου του ενεργού φρεναρίσματος, της κάμερας οπισθοπορείας κ.α. Από ΄κει και πέρα προαιρετικά μπορούν να προστεθούν μεγαλύτερες οθόνες 10,25 ιντσών, head-up display, ηχοσύστημα Burmester, σύστημα υποβοήθησης τυφλών σημείων και πολλά άλλα.


 
Αφήνοντας την καμπίνα και περνώντας στο εξωτερικό, να πούμε πως η νέα GLB έχει μήκος 4.634 χιλιοστά -22 χλστ. πιο μικρή από τη Mercedes GLC-, πλάτος 1.834 χιλιοστά και ύψος 1.658 χιλιοστά. Το εμπρόσθιο μέρος χαρακτηρίζεται από τετράγωνα φωτιστικά σώματα και μία μεγάλη γρίλια στο κέντρο της οποίας φιλοξενείται το «αστέρι» της εταιρείας. Στο πίσω μέρος τα φώτα εκτίνονται από το πλαϊνό μέρος και φτάνουν μέχρι την πίσω πόρτα, ενώ οι δύο απολήξεις του συστήματος εξάτμισης παίρνουν θέση στις άκρες ενός μεταλλικού διακοσμητικού που ενσωματώνεται στον προφυλακτήρα.


 
Αυτοί που δεν θα επιλέξουν την προσθιοκίνητη έκδοση για χάρη της 4κινητης (4MATIC) θα δουν πως η GLB έρχεται με στάνταρ το πακέτο Off-Road Engineering που μεταξύ άλλων προσθέτει ένα ακόμα πρόγραμμα οδήγησης το οποίο προσαρμόζει την παροχή ισχύος του κινητήρα και το ABS σε «εύκολο» off-road έδαφος (π.χ. χωματόδρομους). Τα άλλα προγράμματα είναι το Eco/Comfort που κατανέμουν την ισχύ στους δύο άξονες κατά 80-20 (εμπρός και πίσω), το Sport (70-30) και το βασικό (50-50).



Κλείνοντας με τους κινητήρες, στη βάση υπάρχει ο state-of-the-art, αλουμινένιος 1,33 λτ. turbo βενζινοκινητήρας της φίρμας, ο οποίος αποδίδει 136 ίππους στην GLB 180 και 163 ίππους στις GLB 200. Πιο πάνω είναι ο 2λιτρος turbo κινητήρας των GLB 250, που αποδίδει 224 ίππους, ενώ διατίθεται και με τετρακίνηση 4MATIC. Ακόμη πιο δυναμικές επιταχύνσεις υπόσχεται η Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC των 306 ίππων. Στη βάση των diesel κινητήρων, η GLB 180d έχει απόδοση 116 ίππους από μόλις 1,5 λτ.. Με 2,0 λτ. κινητήρα και δυνατότητα επιλογής τετρακίνησης 4MATIC, η GLB 200 d αποδίδει 150 ίππους, ενώ η GLB 220 d, 190 ίππους.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στο μοντέλο που σας ενδιαφέρει)

Δειτε και τα 98 μοντέλα της Εκθεσης

Toyota
test center