Η νέα Octavia εκσυγχρονίστηκε και ήρθε με up-to-date τεχνολογίες για να συνεχίσει να αποτελεί το σημανικότερο εμπορικά μοντέλο στην γκάμα της Skoda. Γιατί στο όνομά της προστέθηκε το Grand Coupe; Έχει
11 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η νέα Octavia εκσυγχρονίστηκε και ήρθε με up-to-date τεχνολογίες για να συνεχίσει να αποτελεί το σημανικότερο εμπορικά μοντέλο στην γκάμα της Skoda. Γιατί στο όνομά της προστέθηκε το Grand Coupe; Έχει υβριδική έκδοση;

Skoda Octavia

2.664.733 Επισκέψεις στο άρθρο (24/11/2020)

Η ολοκαίνουργια Skoda Octavia ήρθε με προχωρημένο design και καινοτόμες, όσο και  πρωτοποριακές τεχνολογίες. Είναι διαθέσιμη ως 5θυρη μπερλίνα Grand Coupe και ως πρακτική Sportswagon. Η Grand Coupe εντυπωσιάζει με το σχήμα και την αρμονία των αναλογιών της, με τη γραμμή της οροφής να θυμίζει κουπέ, εξ ου και το όνομα, τη στιγμή που το 4.689 χλστ. μήκος είναι κατά 19 χλστ. πιο μακρύ από το απερχόμενο μοντέλο. Η αύξηση στην ισομήκη Sportswagon είναι +22 χλστ..

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »




Το πλάτος είναι επίσης μεγαλύτερο, κατά 15 χλστ.  Ο χώρος αποσκευών στο Grand Coupe είναι 600 λίτρα (+10 λτ. από το προηγούμενο), ενώ στο Sportswagon είναι πλέον ο μεγαλύτερος στην κατηγορία με 640 λίτρα (αυξημένος κατά 30 λτ.). Οι προβολείς είναι τεχνολογίας LED, τόσο για τα φώτα ημέρας όσο και τη μεσαία και τη μεγάλη σκάλα. Και τα πίσω φώτα (πέδησης, ομίχλης και οπισθοπορείας) είναι επίσης LED. Νέες ζάντες αλουμινίου έως 19 ιντσών και νέα παλέτα χρωμάτων δίνουν έμφαση στο δυναμισμό του μοντέλου.



Στο εσωτερικό τις εντυπώσεις κερδίζει το τιμόνι δύο ακτίνων το οποίο στην πολυλειτουργική του έκδοση, επιτρέπει το χειρισμό έως και 14 διαφορετικών λειτουργιών. Επανασχεδιασμένο  είναι και το ταμπλό, με εντυπωσιακό πίνακα οργάνων και μία μεγάλη, πολύ εργονομική έγχρωμη οθόνη αφής που μοιάζει να αιωρείται πάνω από την κεντρική κονσόλα.  Νέα υλικά εξαιρετικής ποιότητας κυριαρχούν παντού, στις επενδύσεις στις πόρτες, στις ταπετσαρίες των καθισμάτων, αποπνέοντας μία premium εικόνα και αίσθηση. Για πρώτη φορά σε Skoda διατίθενται ειδικά σχεδιασμένα εργονομικά καθίσματα. Προσφέρουν λειτουργία μασάζ, ενώ στην κορυφή της γκάμας είναι και αεριζόμενα. Το προαιρετικό head-up display παρουσιάζεται επίσης για πρώτη φορά. Διαθέσιμο είναι και το Virtual Cockpit με ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών . Όλη η γκάμα σύγχρονων, καινοτόμων συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού είναι διαθέσιμη στη νέα Skoda Octavia, με το τιμόνι να διαθέτει τεχνολογία ανίχνευσης του αγγίγματος των χεριών του οδηγού και κατά συνέπεια του πλήρους ελέγχου του.



Η νέα Skoda Octavia για πρώτη φορά διαθέτει και plug-in υβριδική έκδοση, με τον κωδικό iV. Οι βενζινοκινητήρες έχουν εξελιχθεί ακόμα περισσότερο, με κάποιους από αυτούς να διαθέτουν ήπια υβριδική (mild hybrid) τεχνολογία. Την ίδια στιγμή οι πετρελαιοκινητήρες είναι της οικογένειας EVO, εκπέμποντας περίπου 80% λιγότερα οξείδια του αζώτου. Συνοπτικά, η αποδιδόμενη ισχύς κυμαίνεται από 110 έως 245 ίππους, ενώ υπάρχει διαθέσιμη και έκδοση φυσικού αερίου GTEC. Στην plug-in υβριδική OCTAVIA iV, ένας βενζινοκινητήρας 1,4 TSI συνεργάζεται με ηλεκτροκινητήρα αποδίδοντας συνδυαστικά 204 PS. Μία μπαταρία 13 kWH εξασφαλίζει αυτονομία 55 χιλιομέτρων αποκλειστικά με ηλεκτροκίνηση (κατά WLTP). Την ίδια στιγμή, οι ήπια υβριδικές eTEC εκδόσεις με τους κινητήρες EVO 1,0 TSI και 1,5 TSI, χρησιμοποιούν μπαταρία 48V ιόντων λιθίου για  έξτρα παροχή ισχύος και ελεύθερη κύλιση (coasting) με τον κινητήρα πλήρως απενεργοποιημένο, για πιο οικονομική κατανάλωση.  Η κορυφαία έκδοση RS διακρίνεται για τα σπορ χαρακτηριστικά της και τις δυναμικές επιδόσεις, που εξασφαλίζει ο 245 ίππων κινητήρας!


 
Ως ένα γνήσιο μοντέλο της Skoda, η νέα Octavia διαθέτει πολλά Simply Clever χαρακτηριστικά (κάποια νέα παρουσιάζονται για πρώτη φορά) και τα οποία απογειώνουν την πρακτικότητα της νέας Skoda Octavia.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στο μοντέλο που σας ενδιαφέρει)

Δειτε και τα 98 μοντέλα της Εκθεσης

PEUGEOT NEW EVANS
4green