Στην εικόνα βλέπετε το πρωτότυπο της Terzo Millennio.

Η πρώτη υβριδική «Lambo» θα έχει V12 μοτέρ

1.848 Επισκέψεις στο άρθρο (19/2/2019)

Πάνω στην κατασκευή του πρώτου της υβριδικού μοντέλου εργάζεται η Lamborghini, το οποίο όπως έγινε γνωστό θα πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με κινητήρα V12 και περιορισμένη παραγωγή.

Συνέντευξη στα διεθνή μέσα έδωσε ο επικεφαλής του εμπορικού τμήματος της Lamborghini, Federico Foschini, αποκαλύπτοντας πως η ιταλική εταιρεία εργάζεται πάνω στην κατασκευή ενός νέου μοντέλου το οποίο είναι γνωστό εσωτερικά ως LB48H. Ο Foschini δεν είπε πολλά για το αυτοκίνητο αλλά επιβεβαίωσε ότι θα είναι μια περιορισμένη έκδοση στο ίδιο πνεύμα με τις Centenario,  Reventon και Veneno.
 
Η παραγωγή της νέας «Lambo» θα περιοριστεί σε 63 μονάδες, κάτι που πιθανώς έχει άμεση σχέση με τη χρονολογία ίδρυσης της εταιρείας το 1963. Μάλιστα έγινε γνωστό πως όλες οι μονάδες που θα βγουν από τη γραμμή παραγωγής έχουν ήδη βρει τους κατόχους τους!
 
Παρόλο που άλλες πληροφορίες για το μοντέλο δεν έγιναν γνωστές, το επερχόμενο supercar κάποια από τα στοιχεία του θα προέλθουν από το πρωτότυπο της Terzo Millennio.
 
Ωστόσο ένα πράγμα που δεν θα δανειστεί θα είναι ο ηλεκτρικός κινητήρας. Αντ αυτού, η LB48H είναι σχεδιασμένη να έχει ένα υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης που συνδυάζει έναν ηλεκτροκινητήρα με τον γνωστό V12 κινητήρα 6.5 λίτρων. Το ηλεκτρικό μοτέρ θα στέλνει ισχύ στους μπροστά τροχούς και ο V12 κινητήρας στους πίσω, με τις φήμες να αναφέρουν πως η συνολική ισχύς θα είναι κοντά στους 850 ίππους.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω μοντέλο θα κάνει το ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης και μαζί του είναι πολύ πιθανό η Lamborghini να παρουσιάσει την plug-in υβρδική έκδοση της Urus. Ίδωμεν.

Mercedes
test center