Το λογότυπο θα παρουσιαστεί αργότερα.

Η συγχώνευση FCA-PSA φέρνει την Stellantis

1.784 Επισκέψεις στο άρθρο (16/7/2020)

Η συγχώνευση μεταξύ των FCA και PSA συνεχίζει να προχωρά και οι δύο κολοσσοί ανακοίνωσαν τη νέα εταιρεία που προκύπτει από το «γάμο», η οποία θα ονομάζεται Stellantis.


Αμφότερες οι εταιρείες εξήγησαν πως η ονομασία προέρχεται από το λατινικό ρήμα «stello» που σημαίνει «φωτισμένος με αστέρια» και εμπνέεται από τη νέα και φιλόδοξη σύμπραξη ιστορικών ονομάτων της αυτοκίνησης. Μάλιστα όπως υπογραμμίζει η Fiat, πρόκειται για ένα κομβικό βήμα στην πορεία ολοκλήρωσης της συμφωνίας συγχώνευσης των δύο εταιρειών που είχε ανακοινωθεί μέσα στο 2019.
 
Η FCA και η PSA δήλωσαν ότι η αναζήτηση ενός ονόματος ξεκίνησε λίγο μετά την ανακοίνωση της συγχώνευσης πέρυσι και θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά ως εταιρική επωνυμία. Παράλληλα ενημέρωσαν πως οι εργασίες για την εύρεση και σχεδίαση του απαραίτητου λογότυπου έχουν ξεκινήσει με το σήμα να αναμένεται να παρουσιαστεί στο μέλλον.
 
Από κει και πέρα οι εταιρείες δεν είχαν να πουν πολλά σχετικά με την πορεία της συγχώνευσης, αλλά σημείωσαν ότι αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2021. Φυσικά νωρίτερα θα πρέπει να πάρουν τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις ρυθμιστικές αρχές της αγοράς.  

Hyundai
vw