H CIA είχε αναφέρει τα οχήματα ως «πιθανές περιοχές αποστολών» πίσω στο 2014.

H CIA είχε αναφέρει τα οχήματα ως «πιθανές περιοχές αποστολών» πίσω στο 2014.

Wikileaks κατά CIA για χακάρισμα (+vid)

3.054 Επισκέψεις στο άρθρο (10/3/2017)

Το WikiLeaks, μετά την απελευθέρωση 8.761 έγγραφων που λέγεται ότι προέρχονται από ένα υψηλό δίκτυο ασφαλείας, ισχυρίζεται ότι η CIA εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει hacks σε προηγμένης τεχνολογίας αυτοκίνητα ώστε να πραγματοποιήσει δολοφονίες.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητα από τη Wikileaks, η CIA είχε αναφέρει πως τα οχήματα μπορούν να χαρακτηριστούν ως «πιθανές περιοχές αποστολών» πίσω στο 2014. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως έγιναν μελέτες από την αμερικανική υπηρεσία ώστε να διερευνηθούν όλα τα πιθανά οφέλη που θα μπορούσαν να προκύψουν από μια πειρατεία στα ηλεκτρονικά συστήματα του οχήματος.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Πρέπει να σημειωθεί πως τα έγγραφα που διέρρευσαν δεν κάνουν καμία αναφορά σε χρησιμοποίηση οχημάτων για αποστολές δολοφονίας. Ο ισχυρισμός αυτός έρχεται κατ ευθείαν από το WikiLeaks, με αφορμή τη διαρροή που ανέφερε πως τα σύγχρονα οχήματα είναι επιρρεπή σε παραβιάσεις λογισμικού (hacking) και όχι μόνο, προκειμένου να εξετάζει κάποιος τις ταχύτητες με τις οποίες κινείται το όχημα.
 

Το 2015 η Fiat-Chrysler είχε πραγματοποιήσει πρόγραμμα ανάκληση για 1,4 εκατομμύρια οχήματα μετά από παραβίση που έγινε σε Jeep Cherokee, όταν κάποιος πήρε τον έλεγχο του συστήματος διεύθυνσης και το ακινητοποίησε. H ανάκληση αφορούσε σε ενημέρωση του ηλεκτρονικού συστήματος του αυτοκινήτου, ωστόσο όποιος χρησιμοποιεί ηλεκτρονικούς υπολογιστές γνωρίζει, ότι οι ενημερώσεις συνήθως γίνονται για να διορθωθούν ζητήματα ασφάλειας στα λειτουργικά συστήματα.
 
 
Εν τούτοις, αξίζει να αναφερθεί πως δεν υπάρχει κάποια επίσημη επιβεβαίωση ότι τα έγγραφα που διέρρευσαν προέρχονται από τη CIA, ούτε καν αναφέρουν τη χρησιμοποίηση αυτοκινήτων για αποστολές δολοφονίας. Όμως, ζούμε σε μια εποχή όπου τα αυτοκίνητα μπορούν και συνδέονται με το διαδίκτυο ώστε να κινούνται αυτόνομα. Ακόμη και το Fast and Furious βλέπει τη δυνατότητα χρήσης hacks για να προκαλέσει ντελίριο στις νέες ταινίες.

Πώς κρίνεις τα νέα έγγραφα που έφερε το φως το Wikileaks; Μπαίνει πλέον σοβαρό ζήτημα ασφάλειας στα τελευταίας τεχνολογίας αυτοκίνητα; Μήπως ήταν καλύτερα τελικά όταν μόνος κυρίαρχος ενός αυτοκινήτου ήταν εκείνος που καθόταν στη θέση του οδηγού;
 
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
vw