Hi-tech Skoda Fabia με 10.780 ευρώ

6.245 Επισκέψεις στο άρθρο (5/9/2018)

Η Skoda λάνσαρε μια νέα hi-tech έκδοση της Fabia εν ονόματι i-con με τελευταίας τεχνολογίας σύστημα infotainment και τιμή κάτω από 11.000 ευρώ.

Η νέα έκδοση i-con της Skoda Fabia εφοδιάζεται με τον 1.000άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα του VW Group που αποδίδει 75 ίππους και έρχεται να εμπλουτίσει την προσφερόμενη γκάμα του μοντέλου, αποτελώντας μια hi-tech πρόταση με χαμηλό κόστος αγοράς. Το κύριο στοιχείο εξοπλισμού που κάνει την έκδοση αυτή ξεχωριστή είναι το τελευταίας τεχνολογίας σύστημα infotainment που αναβαθμίζει πλήρως το εσωτερικό του μοντέλου.

Το συγκεκριμένο σύστημα Multimedia διαθέτει έγχρωμη οθόνη LCD αφής 8 ιντσών με υψηλή ανάλυση (1024x600 pixel) . Μέσω της οθόνης, οδηγός και συνοδηγός μπορούν να χειριστούν πληθώρα λειτουργιών όπως:
  • Σύστημα πλοήγησης με χάρτη Ελλάδας και ελληνικό menu με δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης
  • Κάμερα οπισθοπορείας
  • Δυνατότητα σύνδεσης Mirror Link και Hot Spot με smartphone iOS και Android
  • Δυνατότητα download εφαρμογών από το Google Play store
  • Πρόσβαση και έλεγχο διαφόρων παραμέτρων του αυτοκινήτου
  • Υποστήριξη όλων των γνωστών τύπων video και audio αρχείων όπως mpeg4, jpg, H264, avi, mp4 με πρόσβαση από θύρα USB ή SD κάρτα
  • Ενσωματωμένο Bluetooth v4.0

Σε πιο τεχνικό επίπεδο, «καρδιά» του infotainment αποτελεί ο τετραπύρηνος 64μπιτος επεξεργαστής της Intel, με τη μνήμη RAM να ορίζεται στα 2GB, ενώ προσφέρεται και εσωτερικός σκληρός δίσκος χωρητικότητας 16 GB. Απο εκεί και πέρα το infotainment επικοινωνεί με εξωτερικές μονάδες: θύρα USB 2.0 και κάρτα SD, ενώ από τη θύρα USB μπορεί να «διαβάσει» σκληρό δίσκο χωτητικότητας έως 1ΤΒ.

Σε επίπεδο εξοπλισμού, η Fabia i-con εκτός άλλων διαθέτει ηλεκτρονικά συστήματα για έλεγχο της ευστάθειας, της πέδησης και της δυναμικής λειτουργίας, όλους τους κλασικούς αερόσακους συμπεριλαμβανομένου τύπου κουρτίνας για την προστασία της κεφαλής, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους/θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέπτες στο χρώμα του αμαξώματος, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, air conditioning κλπ. Εξωτερικά, τον χαρακτήρα της νέας έκδοσης προδίδει ένα καλαίσθητο σήμα, το “i-con tech inside” που κάνει τη Fabia i-con να ξεχωρίζει και στο δρόμο.

Κλείνοντας, το πακέτο της Skoda Fabia i-con ολοκληρώνεται με το χαμηλό κόστος κτήσης που ξεκινά από τις 10.780 ευρώ, ενώ παράλληλα μπορεί να αποκτηθεί πιο εύκολα χάρη στο Skoda Clever Plan, με 119 ευρώ/μήνα, 4 χρόνια εγγύηση, service, ασφάλιση και οδική βοήθεια.

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center