Hλεκτρικά μπλοκάρουν πρατήριο καυσίμων (+vid)

2.950 Επισκέψεις στο άρθρο (13/12/2019)

Να διαμαρτυρηθούν για το φαινόμενο του «Icing» θέλησαν μια σειρά από ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Τι είναι το «Icing» για το οποίο εξεγείρονται;

Mια σύντομη διαμαρτυρία έκαναν κάμποσοι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κροατία πριν λίγες μέρες θέλοντας να αναδείξουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την διάδοση του Icing.

Το όνομα Icing προέρχεται από το ICE που χαρακτηρίζει τα αυτοκίνητα που κινούνται με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Ουσιαστικά, το Icing χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει την τακτική κάποιων οδηγών να βάζουν τα βενζινοκίνητα ή ντιζελοκίνητα αυτοκίνητά τους στις θέσεις parking των ηλεκτρικών, εμποδίζοντας έτσι την φόρτισή τους.

Στο video που θα δείτε παρακάτω, φαίνονται περίπου 15 ηλεκτρικά αυτοκίνητα να παρκάρουν κοντά σε ένα πρατήριο καυσίμων για να εμποδίσουν την διέλευση και τον ανεφοδιασμό των ICE οχημάτων. Ο Ιgor Kolovrat, μέλος ενός ανεπίσημου club με ονομασία Tesla Kροατίας δήλωσε: «Η εκδίκηση των ηλεκτρικών. Αυτό γίνεται όταν δεν υπάρχει άλλη λύση για να αναδείξεις το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όταν αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης μπλοκάρουν τους σταθμούς φόρτισης. Η διαμαρτυρία είχε διάρκεια μόλις 6 λεπτών και ο στόχος δεν ήταν να ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο αλλά να δείξουμε πως τα ηλεκτρικά είναι εδώ».

Το φαινόμενο του Icing είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στις HΠΑ αλλά και στην Γερμανία.
 

Hyundai
vw