Ηλεκτρικά ταξί: Πάνω από 20.000 ευρώ η επιδότηση του υπουργείου

Ηλεκτρικά ταξί: Πάνω από 20.000 ευρώ η επιδότηση του υπουργείου

2.400 Επισκέψεις στο άρθρο (21/1/2022)

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα με όνομα ‘Πράσινα Ταξί' που θα προσφέρει επιδότηση ακόμη και πάνω από 20.000 ευρώ για αντικατάσταση των παλιών και ρυπογόνων ταξί.

Υψηλή η επιδότηση για τα ηλεκτρικά ταξί

Για την ηλεκτροκίνηση ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης των μεταφορών στην Ελλάδα μίλησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, στο 5ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης. Ένας από τους άξονες του σχεδιασμού του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αποτελεί η ανανέωση του γερασμένου στόλου των αυτοκινήτων στην Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα: Ι.Χ., ταξί, αστικές συγκοινωνίες.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακόμη και πάνω από 20.000 ευρώ η επιδότηση, σημεία φόρτισης στις πιάτσες

Ο κ. Καραμανλής ανακοίνωσε στο πλαίσιο αυτό ότι: «Ειδικά για τα ταξί ετοιμαζόμαστε να κάνουμε μία δεύτερη ενίσχυση, να ξεκινήσουμε ένα νέο πρόγραμμα ‘Πράσινα Ταξί’, το οποίο είναι ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης και χρηματοδοτεί την αντικατάσταση παλαιών ρυπογόνων ταξί με αμιγώς ηλεκτρικά. Και το σύνολο της επιδότησης για τα ταξί μπορεί να ξεπερνά και τις 20.000 ευρώ, δηλαδή είναι μία επιδότηση πάρα, πάρα πολύ σημαντική.

Παράλληλα, εκπονείται σχέδιο εγκατάστασης υποδομών φόρτισης στις πιάτσες ταξί, με προτεραιότητα σε αυτές που το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ το επιτρέπει χωρίς να γίνει σημαντική επαύξηση ισχύος».

Εκτινάχθηκε το μερίδιο αγοράς των ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπενθύμισε ότι τα κίνητρα που έχουν ήδη δοθεί για την αγορά ή τη μίσθωση ηλεκτρικών Ι.Χ. και δίκυκλων, έχουν επιφέρει αποτελέσματα: Το 2021 ταξινομήθηκαν 6.967 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όταν το 2019 είχαν ταξινομηθεί μόλις 480. Το ποσοστό της αγοράς, από το 0,4% του 2019 εκτινάχθηκε σχεδόν στο 7%. Επισήμανε ότι: «Σήμερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ε.Ε., η Ελλάδα είναι η χώρα της Ε.Ε. με το μεγαλύτερο ποσοστό μεταβολής στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων».

Συνέχεια του άρθρου >>>
NEO PROACE
NISSAN