Το νέο ηλεκτρικό Opel Ampera-e.

Το νέο ηλεκτρικό Opel Ampera-e.

Ηλεκτρικό Opel με 520 χλμ αυτονομία

5.193 Επισκέψεις στο άρθρο (15/2/2017)

Η Opel φέρνει το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Ampera-e με 520 χιλιόμετρα αυτονομία και 201 ίππους, νούμερα που θα ζήλευε κάθε κινητήρας εσωτερικής καύσης.

H Opel μας έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο Ampera-e, το ευρωπαϊκό αδερφάκι του ηλεκτροκίνητου Chevrolet Bolt.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Όπως αναμενόταν το Ampera-e θα εφοδιαστεί με τον 201 ίππων ηλεκτροκινητήρα που «φοράει» και το Bolt, με 360Nm ροπής από τις πρώτες στροφές. Ο κινητήρας τροφοδοτείται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 60kWh, τοποθετημένη στο πάτωμα του αμαξώματος. Σύμφωνα με την Opel, 30 λεπτά φόρτισης αρκούν για αυτονομία 150 χιλιομέτρων.

Μιλώντας για αυτονομία το νέο ηλεκτρικό δημιούργημα της Opel, έφτασε τα 520 χιλιόμετρα μέγιστης αυτονομίας στο επίσημο τεστ της NEDC. Η ίδια η Opel τέσταρε το Ampera-e με βάση το μελλοντικό σύστημα ελέγχων (WLTP), φτάνοντας τα 380 χιλιόμετρα αυτονομία σε μικτή οδήγηση.Εκτός όμως από οικονομικό είναι και γρήγορο, αφού με βάση τα στοιχεία της Opel, φτάνει τα 50km/h από στάση σε 3,2 δευτερόλεπτα, ενώ για το 0-100 χρειάζεται μόλις 7,3 δεύτερα. Η τελική ταχύτητα που δίνει η Opel είναι στα 150km/h.

Στο εσωτερικό του βρίσκεται ένα σύστημα multimedia με οθόνη 10,2 ιντσών με όλες τις απαραίτητες εφαρμογές, τόσο για Android όσο και για IOS συσκευές, δημιουργία σημείου Wifi και ασύρματη φόρτιση.   

Οι παραγγελίες για το ευρωπαϊκό ηλεκτρικό της Opel έχουν ξεκινήσει ήδη στη Νορβηγία με 3,400 παραγγελίες να έχουν ήδη κατατεθεί. Οι επόμενες χώρες που θα είναι διαθέσιμο είναι η Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία και Ελβετία.

Θα θέλατε να το δείτε στην ελληνική αγορά; Θεωρείτε ότι το ελληνικό κοινό είναι έτοιμο για τα ηλεκτρικά οχήματα και εσείς θα το αγοράζατε;
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto