O ηλεκτρικός εκσκαφέας E-Power.

Σε δοκιμές ο ηλεκτρικός εκσκαφέας της John Deere

3.398 Επισκέψεις στο άρθρο (13/1/2021)

Τον πρώτο της ηλεκτρικό εκσκαφέα ανέπτυξε η John Deere σε συνεργασία με την National Grid, η οποία και θα τον βάλει στον στόλο της για να τον τεστάρει διεξοδικά. Ποια είναι τα πλεονεκτήματά του;


Η John Deere, μια από τις κορυφαίες εταιρείες κατασκευής εκσκαφέων και η National Grid, μια εταιρεία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, που εξυπηρετεί περισσότερους από 20 εκατομμύρια ανθρώπους έχουν αρχίσει να συνεργάζονται για την δημιουργία ενός αμιγώς ηλεκτρικού εκσκαφέα.

Το όχημα αυτό έχει αυτή την στιγμή το όνομα E-Power και στοχεύει να προσφέρει τα ίδια επίπεδα λειτουργικότητας και απόδοσης με τον πετρελαιοκίνητο εκσκαφέα 310L της φίρμας, που αντιστοιχεί σε ισχύ 100 ίππων (αυτοί έρχονται από έναν diesel κινητήρα 4,5 λτ.) οι οποίοι καλούνται να κινήσουν το βάρους 6,65 τόνων μηχάνημα. Παράλληλα, το ηλεκτρικό σύνολο πρέπει να είναι σε θέση να υποστηρίξει τη λειτουργία όλων των βοηθητικών εξαρτημάτων και των υδραυλικών συστημάτων που κινούν τους δύο κάδους φόρτωσης και εκσκαφής. Ο σχεδιασμός του οχήματος είναι τέτοιος, ώστε να παρέχει σημαντικό χαμηλότερο ημερήσιο κόστος λειτουργίας, λιγότερους θορύβους στο χώρο εργασίας, βελτιωμένη αξιοπιστία και μηδενικές εκπομπές ρύπων.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την National Grid, ηγέτιδα δύναμη στην προώθηση λύσεων καθαρής ενέργειας, για να δοκιμάσουμε το όχημα σε πραγματικές συνθήκες», δήλωσε ο Jason Daly, παγκόσμιος διευθυντής στα συστήματα παραγωγής, στην τεχνολογία και στο μάρκετινγκ της John Deere. «Η John Deere έχει δεσμευτεί να αναπτύξει καινοτόμο, ισχυρά δοκιμασμένο και αξιόπιστο εξοπλισμό για τους πελάτες μας», πρόσθεσε.

Η περίοδος δοκιμών θα επιτρέψει στη National Grid να επεκτείνει τη χρήση του ηλεκτρικού εξοπλισμού στους χώρους εργασίας, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της να ηγηθεί στη χρήση καθαρών και ανθεκτικών ενεργειακών λύσεων.

«Η National Grid είναι μία από τις δύο εταιρείες ενέργειας στις ΗΠΑ που θα προσθέσει ηλεκτρικούς εκσκαφείς στον στόλο της. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την John Deere για να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς τον εξηλεκτρισμό των οχημάτων της εταιρείας μας», δήλωσε ο Badar Khan, πρόεδρος της National Grid.

Hyundai
4green