Στην εικόνα βλέπετε το Mokka X να έχει το σήμα της Vauxhall, όπως ονομάζεται η Opel στη Μεγάλη Βρετανία.

Στην εικόνα βλέπετε το Mokka X να έχει το σήμα της Vauxhall, όπως ονομάζεται η Opel στη Μεγάλη Βρετανία.

Ηλεκτρικό το νέο Mokka X;

26.996 Επισκέψεις στο άρθρο (7/5/2018)

Στην κατασκευή του νέου Mokka X εργάζονται οι άνθρωποι της Opel, οι οποίοι όπως όλα δείχνουν θα δώσουν στο νέο SUV και μία ηλεκτρική έκδοση.

Την επιθετική της στρατηγική συνεχίζει η Οpel καθώς εργάζεται πάνω στην κατασκευή του νέου Μοkka X. To γερμανικό μοντέλο όπως όλα δείχνουν θα επωφεληθεί από την CMP ή ΕΜP2 πλατφόρμα του ομίλου PSA, ενώ για μια ακόμη φορά, θα έχει πολλά κοινά στοιχεία με το νέας γενιάς 2008 που ετοιμάζει η Peugeot. Ωστόσο το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως το νέο Mokka X είναι πολύ πιθανό να έχει μία ηλεκτρική έκδοση, κάτι το οποίο θα συμβεί και με το μικρότερο Corsa.
 
Σε δηλώσεις του στα διεθνή μέσα το αφεντικό της Opel, Michael Loscheller, γνωστοποίησε πως ένας από τους λόγους που επιλέχτηκε πλατφόρμα του ομίλου PSA (χωρίς να επιβεβαιώνει ποια), είναι πως μέσα στα θετικά που προσφέρει, βρίσκεται και η δυνατότητα κατασκευής ηλεκτρικών μονάδων.
Από κει και πέρα το μοντέλο το οποίο στο παρελθόν έχει εντοπιστεί από κατασκοπευτικούς φωτογραφικούς φακούς να πραγματοποιεί δοκιμές, στον εσωτερικό του διάκοσμο, αναμένουμε να φρεσκαριστεί, με τις πηγές μας να αναφέρουν ότι θα υπάρχει μια μεγάλη οθόνη αφής στην κονσόλα. Περιμένουμε επίσης πλούσιο τεχνολογικό εξοπλισμό, ενώ η παρουσία της υπηρεσίας ΟnStar πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Εκτός από την ηλεκτροκίνητη έκδοση,  οι φήμες γύρω από τα μοτέρ με τα οποία θα εξοπλιστεί η νέα γενιά Μοkka X αναφέρουν ότι το νέο μοντέλο θα λάβει τους 3κύλινδρους κινητήρες βενζίνης 1,2 λίτρων του PSA Group ενώ αναμένονται και diesel μοτέρ με την χωρητικότητα τους να είναι στα 1.600 κ.εκ.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως το πιο πιθανό σενάριο είναι το νέο Opel Mokka X να λανσαριστεί μέσα στο 2019.

Toyota
moto